OPA!

RAFA, ČUVAJ SE NOVAKA, HOĆE DA TI PREOTME ROLAN GAROS: "Imam neki osećaj, a to je dobar znak za Đokovića!"

Autor Nebojša Marković

Nedelja broj 322 na vrhu svetskog tenisa je započeta!

Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo 322. sedmicu na vrhu ATP liste, čime je poboljšao sopstveni rekord po dužini vladavine svetskim tenisom.

I dok se Srbin na ATP turniru u Beogradu sprema za put u Pariz, ima onih koji ga na Rolan Garosu vide kao glavnog konkurenta Rafaelu Nadalu.

Đoković će ove sedmice učestvovati na Serbia openu 2, a posle finala mastersa u Rimu gde je ozbiljno namučio Nadala, čini se da je ponovo u usponu forme.

U to veruje i Volfgang Tim, otac austrijskog tenisera Dominika Tima. On kaže da će Nadal biti favorit u Parizu, ali i da bi trebalo da se čuva Novaka.

"Iako Nadal nije igrao tako dobro kao što je igrao prethodnih par godina kada je sve razbio na Rolan Garosu, on je i dalje favorit da osvoji trofej", rekao je Tim senior.

Ipak, on ističe da je Đoković pronašao svoju pravu formu na šljaci ovog proleća.

"On je bio ekstremno nervozan i ljut u Rimu, to je dobar znak za njega. Imam osećaj da je on opet u svom elementu. Novak želi da obori rekord Nadala i Federera po broju grend slem titula", zaključio je Volfgang Tim.

Videćemo hoće li Đoković u tome uspeti, a ovako izgleda nepromenjeno društvo 10 najboljih tenisera u ponedeljak 24. maja:

Izvor: ATP.com/screenshot