Tenis

ZVANIČNO: TO ŠTO JE NOVAK DOŽIVEO NEĆE VIŠE NIKO! Pala važna odluka - SKANDAL se sigurno neće ponoviti

Autor Mladen Šolak

Prošle godine je isključen kada je slučajno pogodio linijskog sudiju, ali to se sigurno neće ponoviti na US Openu. Ni njemu, ni bilo kome!

Izvor: Profimedia

Teniski savez SAD (USTA) i čelnici WTA i ATP saopštili su da na ovogodišnjem Ju Es openu i na sedam od devet turnira u SAD neće biti linijskih sudija, već će taj posao obavljati video tehnologija.

Kako je saopšteno, hok-aj sistem - sokolovo oko, radiće na svim terenima na njujorškom Ju Es openu i sedam turnira iz američke serije.

USTA se prošle godine oslonila na video tehnologiju i na Ju Es openu nije koristila linijske sudije, osim na mečevima koji su igrani na dva glavna terena "Artur Eš" i "Luj Armstrong".

Na prošlogodišnjem Ju Es openu dogodio se incident kada je prvi teniser sveta Novak Đjoković u meču četvrtog kola protiv Španca Pabla Karenja Buste slučajno lopticom pogodio u vrat linijskog sudiju, nakon što je izgubio gem na 5:6.

Srpski teniser je tada diskvalifikovan, čime je prekinut njegov niz od 29 pobeda.

Na ovogodišnjem Australijan openu, na kome je Đoković trijumfovao i osvojio 18. grend slem u karijeri, nije bilo linijskih sudija.

"Ja sam zapravo za tehnologijiu. Mislim da se pokazala kao tačna u ovom slučaju. Ne vidim razlog zašto su nam potrebne linijske sudije, ako imamo ovakvu tehnologiju", naveo je tada Đoković.

Prošle godine masters u Sinsinatiju održan je na terenima Flašing Medouza uoči Ju Es opena, kako bi se olakšala organizacija zbog pandemije korona virusa.

USTA je saopštio da je hok-aj sistem na ta dva turnira doneo više od 314.000 odluka.

Ovogodišnji Ju Es open počinje 30. avgusta.

(Beta)