Ajmo Nole!

PAKLEN POSAO ZA NOVAKA, ARGENTINAC JE NA "SVOM TERENU": Na šljaci uzeo 17 titula, a sad hoće da ruši Novaka!

Autor Tamara Ranković

Svetski broj jedan nastavlja borbu za trofej na beogradskoj šljaci

Izvor: MN Press

Prvi reket sveta izborio je posle neugodnog meča četvrfinale turnira u Beogradu, a tu ga čeka 95. teniser sveta.

Novak Đoković sjajno je otvorio drugi turnir u srpskoj prestonici, ali nervozu nije mogao da sakrije u nekim mometima meča, pa bi to mogla da bude jedina prepreka protiv Argentinca Federika Korije. Ali, imaće i veliku prednost jer će publika moći da prisustvuje meču.

Đoković i Korija do sada se nikada nisu sastajali a do međusobnog duela Nole je došao nakon što je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom vodio borbu protiv 25. tenisera planete Matsa Morianga.

Pogledajte detalje sa tog meča:

Sa druge strane Argentinac je do susreta sa najboljim na svetu došao preko srpskog tenisera Marka Topa, i Urugvajca Pabla Kuevasa. Iako Korija nema nijednu ATP titulu, on je na čelindžerima koji su se igrali na šljaci osvojio čak 17 titula!

Đoković mora da bude oprezan jer upravo slabije rangirani teniseri na manjim turnirima traže priliku da se pokažu i daju sve od sebe, pa tako svetski broj jedan ne bi smeo da se opusti.

Meč je na programu ne pre 14 časova, a ono što je lepa vest je da će od  četvrtka pa do kraja turnira publika u kapacitetu od 30 odsto moći da prisustvuje mečevima.

Prošlo je tačno deset godina od kada je Đoković osvojio turnir u Beogradu, vreme je za novi pohod !