Iznenađen

NEMCU NIJE JASNO - ŠTA ĆE NOVAK U BEOGRADU? Bivši trener zabrinut, ovo bi moglo da utiče na Rolan Garos!

Autor Tamara Ranković

Iskreno o svom bivšem učeniku

Izvor: MN Press

Svetski broj jedan u Beogradu se bori za trofej koji nije držao u rukama čitavu deceniju, a o njegovom učešću na turniru u prestonici kao i aktuelnim mlađim rivalima srpsog asa govorio je njegov nekadašnji trener.

Boris Beker smatra da Đoković i Nadal još uvek pokazuju da su dostojni samog vrha svetskog tenisa, pa tako smatra da prvog tenisera planete nervira kada ga pitaju ko mu je naslednik, a on još uvek ređa uspehe.

"Naravno da Novaka nervira kada ga stalno pitaju ko su naslednici Rodžera, Rafe i njega, dok još uvek pobeđuju, kao Nadal u Rimu", objasnio je proslavljeni Nemac, ali i izdvojio jednog igrača iz mlađe ekipe koji je jedna od većih pretnja velikoj trojci.

"Stefanos Tsitsipas je igrao veoma dobro od početka sezone. Pobedio je i  turniru na šljaci u Ženevi, slavio je i u Monte Karlu i igrao je polufinale na Austrlijan openu, tako da je pokazao apsolutnu svetsku klasu. Jedan je od favorita za Otvoreno prvenstvo Francuske", rekao je Beker o Grku.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića pred veliki izazov poput Rolan Garosa nije siguran da je odluka srpskog asa da igra u Beogradu ispravna, jer su neki bolje rangirani igrači uveliko u Parizu.

"Ove godine je promenio raspored turnira. Turnir u Beogradu organizuje njegov brat pa je možda je to neka vrsta porodične podrške da se tamo pojavi, u tom slučaju mogu da razumem. Ipak, neobično je jer su vrhunski igrači obično već u Parizu nedelju dana pred Rolan Garos i pripremaju  se za turnir na licu mesta. Da li je ovaj neobičan način bio ispravan, videćemo tek kada on bude odiigrao prvo kolo u Parizu i nadam se pobedio" izneo je svoje mišljenje Boris Beker.

Neobično ili ne, Đoković je rešen da osvoji novi trofej došao u prestonicu gde će se za polufinale boriti protiv Argentinca Federika Korije.