BIĆE VATRENO

STRAŠAN ŽREB ZA NOVAKA - NADAL I FEDERER PRE FINALA: Đoković nikad težim putem na Rolan Garosu!

Autor Tamara Ranković

Borba titana gledaće se i ranije nego što se očekivalo

Izvor: Profimedia

Kralj šljake ide po svoju 14. titulu u Pariz, a Đoković traži priliku da se približi njemu i Švajcarcu po broju grend slem titula, neko od njih dvojice tu šansu izgubiće pre finala!

Žreb je odlučio - Novak Đoković i Rafael Nadal mogli bi da se sastanu u polufinalu Rolan Garosa! Ukoliko dođu do tog dela turnira neko od dvojice velikana ostaje bez finala i borbe za titulu.

A da ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Francuske bude još zanimljivije Novak će pre Rafe igrati i sa Rodžerom Federerom! Ukoliko Švajcarac uspe da povrati formu na pariskoj šljaci u četvrtfinalu sudara se sa svetskim brojem jedan.

Nadal je već u Parizu i uveliko se sprema za jedan od svojih omiljenih turnira, dok je Novak odlučio da nedelju dana pred početak Rolan Garosa igra u Beogradu

Grend slem na šljaci počinje 30. maja i trajaće do 13. juna, a sudeći po ovom žrebu gledaćemo vatrene okršaje!

U istom delu žreba sa velikom trojkom nalaze se i trojica tenisera koji su u poslednje vreme imali sjajne rezultate. Mateo Beretini, Andrej Rubljev i polufinalista Otvorenog prvenstva Francuske iz 2020. Dijego Švarcman.

Đokovićev rival u prvom kolu biće Tenis Sandgren, dok će ga u drugom čekati bolji iz meča Luka Puj - Pablo Kuevas.

U trećem kolu prvi reket sveta mogao bi da naleti na Uga Umbera, a u četvrtom bi mogli da ga sačekaju David Gofan ili Aleks De Minor.

Nakon toga, nastupa pomenuto četvrtfinala do kog ukoliko ne stigne Federer rival Đokoviću može da bude Italijan Beretini. Ako se desi veliko čudo u polufinalu svetski broj jedan može da se bori za finale protiv Andreja Rubljova, ali pitanje da li će mladi Rus moći da napravi takvo iznenađnje i savlada kralja šljake na mestu na kojem je 13 puta ponosno podigao pehar.