Prvi put!

ĐOKOVIĆ OTVORENO - TO NIKAD NIJE BILO! Novak o paklenom žrebu - Rafa, Rodžer i ja... Probaću da budem taj!

Autor Tamara Ranković

Očekuje nas jedan od uzbudljivijih grend slemova, a prvi reket sveta komentarisao je strahovito težak žreb.

Izvor: MN Press

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u petak u finale turnira u Beogradu, a posle toga osvrnuo se na žreb za predstojeći Rolan Garos.

Noleta posle finala u Beogradu očekuje ogroman pariski izazov od 30. maja, kada će pokušati da se približi Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru po broju osvojenih grend slem titula. A put ka tituli vodi ga upravo preko njih dvojice!.

Objavljeni žreb za Otvoreno prvenstvo Francuske doneo je izuzetno težak "kostur" srpskom asu, jer će u četvrtfinalu možda igrati protiv Rodžera Federera, a u polufinalu protiv Rafaela Nadala.

Takav žreb stvorio je zaista istorijski presedan.

"Mislim da je ovo prvi put da smo Rodžer, Rafa i ja u istoj polovini žreba. Bilo bi uzbudljivo igrati protiv Rodžera u četvrtfinalu, veliki je to izazov, ali treba preći dug put do toga. Samo jedan od nas trojice može u finale, nadam se da ću to biti ja", poručio je Novak Đoković u Beogradu uz smeh.

Rolan Garos održava se od 30. maja do 13. juna, a Novak se nada da će imati bar dan pauze i početi učešće na Otvorenom prvenstvu Francuske u utorak, kako bi mogao da se odmori posle turnira u Beogradu.

"Nadam se da ću na teren izaći u utorak kako bi stigao da se odmorim i pripremim pre prvog meča, ali neću da zahtevam ništa od organizatora", objasnio je Đoković.