Tako je!

NOVAKOVA PORUKA RAFI - MOGU DA POBEDIM BILO KOGA! Đoković sprema osvetu, nikad nije bio sigurniji

Autor Tamara Ranković

Srpski as nakon trijumfa u Beogradu dao je povoda da jedva dočekamo Otvoreno prvenstvo Francuske

Izvor: MN Press

Najbolji teniser planete pokorio je prestonicu Srbije i tako svojoj blistavoj karijeri pobedom nad Aleksom Molčanom dodao 83. trofej!

Novak Đoković došao je u Beograd po pehar i uspeo je da ga osvoji, a sada ga čeka ono o čemu razmišlja već neko vreme - Rolan Garos! O grend slemu na šljaci govorio je na konferenciji za medije nakon finala u Beogradu, a njegove reči bilo bi dobro da čuje i kralj podloge na kojoj će se igrati u Francuskoj, jer je Novak rešen da preuzme krunu.

Žreb je odlučio da Novak, Nadal i Federer budu na istoj strani pa bi tako prvi reket sveta u četvrtfinalu mogao da naleti na Rodžera, a zatim u polufinalnom meču na kralja šljake.

"Videćemo da li ćemo oboje stići tamo. Igrati protiv Rafe na Rolan Garosu uvek je najveći izazov koji možete da imate, ali posle našeg meča u Rimu osećam da imam šansu protiv bilo koga", iskreno i sa puno samopouzdanja rekao je Novak.

 Nadal jeste dobio taj maratonski duel u prestonici Italije, ali se svetski broj jedan borio kao lav, a da je bio odmorniji pošto je pethodnog dana igrao dva meča, sigurno bi pružio još bolji otpor Špancu pa bi možda došao i do pobede.

Ipak, pehar iz Beograda i srpska publika daju mu snagu i motiv za predstojeći grend slem.

"Odličan osećaj je igrati pred publikom, to mi podiže samopouzdanje. Zadovoljan sam načinom na koji sam igrao. Spreman sam! Pariz je jedan od najvećih ciljeva ove sezone, nadam se da ću moći da startujem na tom turniru na najbolji mogući način. Igra pred publikom danas, trebalo mi je i nadao sam se da ću da osetim tu energiju i tu podršku. Osvajanje trofeja je najbolja moguća priprema za Pariz za mene", objasnio je Đoković i dodao da bi voleo susret sa Nadalom, ali i Rodžerom.

"Nadamo se da će doći do tog meča sa Rafom u polufinalu. Dug je put dotle, znam da svi to priželjkuju, kao i četvrtfinale sa Federerom. Na žreb ne možete da utiče, ali ono što mogu je da usmerim pažnju samo na naredni dan i da dovedem sebe u optimalno stanje. Kad sam uuravnoteženom stanju mogu da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi i to sam dokazao u karijeri. Nadamo se najboljem. Biće izazovno, ali sam spreman”, rekao je Đoković.

Rafa, Novak je rešio ove godine želi da Rolan Garos bude njegov!