Konačno i on

NADAL PROGOVORIO O NOVAKU - PRVI JE? NEMA PROBLEMA: Rafu pitali za žreb, on pažljiv - Dug je put

Autor Tamara Ranković

"Bik sa Majorke" uspešno je startovao na jednom od svojih omiljenih turnira, ali tek u polufinalu bi trebalo da ga sačeka najveći izazov

Treći reket sveta ne plaši se nikoga na podlozi čiji je kralj.

Proslavljeni Španac Rafael Nadal uspešno je prošao prvu prepreku na putu odbrane titule na Rolan Garosu, a nakon trijumfa novinari su ga upitali ono što najviše zanima ljubitelje belog sporta.

Pravi istorijski presedan dogodio se ove godine u Parizu jer će se Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer prvi put naći u istoj polovini žreba. Govorili su o tome i Nole i Rodžer, a sada je došao red da svoje mišljenje iznese i "kralj šljake".

"Takva su pravila, tako funkcioniše. Ne postoji sport u kojem postojo sistem koji je više fer nego što je to slučaj u tenisu. Određivanje nosilaca zavisi od rang liste, dakle sve zavisi od onog što ste pokazali do tada. Ja sam sada treći, Medvedev drugi, Novak prvi. Nema problema", samouveren je bio Nadal.

"Ovde sam da pokažem maksimum. Kada ste treći, znate da ćete u žrebu igrati protiv prvog ili drugog. Ja sa ovaj put zvaršio kod Novaka, ali dug je put do polufinala. Odigrao sam tek jedan meč, zadovoljan sam kako je prošlo i sada se fokusiram na naredni. To je to , o ostalom ne brinem", zaključio je Rafael Nadal.

Da bi se u polufinalu našao protiv svetskog broja jedan Rafa ima još prepreka, ali ima i Novak jendu od opasnijih u četvrtfinalu jer bi mogao da naleti na Federera.