Bravo za obojicu

LUDNICA! SRBI NAPRAVILI DRAMU NA ROLAN GAROSU! Borili se kao lavovi 4 sata, Đere besneo , preokrenuo i POBEDIO

Autor Tamara Ranković

Neverovatno kvalitetan tenis igrali su srpski predstavnici.

Izvor: MN Press

Spektakularan meč!

U srpskom derbiju između Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea u drugom kolu Rolan Garosa slavio je posle drame i preokreta Đere rezultatom 4:6, 4:6 , 6:3, 6:2, 6:3 posle više od tri i po sata igre.

Maestralnim tenisom poveo je Miomir. Najpre su u prvom setu razmenili po brejk srpski teniseri, ali onda je Kecmanović u završnici još jednom uspeo da oduzme servis Laslu i tako dobije 1:0.

U drugi set Đere je ušao nervozno, pa smo od njega videli i nešto potpuno neočekivano. Bacio je dva puta reket što on nikada ne radi, a drugi srpski predstavnik odmah je iskoristio Laslov bes i ukrao brejk na početku seta koji je održao sve do kraja.

Ipak, Đere nije hteo da kaže kraj! Krenuo je da igra fantastično. Sjajan tenis je viđen u nastavku meča jer su obojica plasirali prelepe udarce i upisali maestralne vinere, ali više ih je imao Laslo.

Tako je uspeo da započen preokeret, koji je nastavio i u četvrtom setu kada je Miomiru malo pala koncentracija.

Ušlo se u peti, odlučujući i dramatični set.

Đere je imao veći ulog, sačuvao je 55. mesto čime je obezbedio sebi vizu za Olimpijske igre! Tokom seta odluke Đere je posustajao, Miomir je uspeo i da vrati jedan brejk, ali ipak Laslo je istrajao do samog kraja i uspeo da napravi potpuni preokert i ubeleži prvu pobedu protiv svog zemljaka! Do sada su igrali tri puta i svaki put je slavio Kecmanović.

Veliko bravo na kraju za obojicu! Pariz je imao priliku da vidi kako Srbi igraju tenis sa druge planete. Naredni protivnik Srbinu je opasni Nemac Saša Zverev.