Šok

ZVANIČNO: FEDERER POBEGAO OD NOVAKA! Švajcarac se POVUKAO sa Rolan Garosa!

Autor Tamara Ranković

Odustaje.

Izvor: Profimedia

Zvanično je!

Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa! Informaciju su potvrdili organizatori, ali i Švajcarac.

"Posle razgovora sa mojim timom, odlučio sam da mi je potrebno da se povučem sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena i posle više od godine oporavka, važno je da osluškujem svoje telo i da budem siguran da se ne preforsiram prebrzo na putu oporavka. Oduševljen sam što sam odigrao tri meča. Nema boljeg osećaja od povratka na teren", rekao je Federer.

Jutro ranije je osmi reket sveta nagovestio je da bi moglo da se dogodi povlačenje. Tako je definitivno sprečio susret sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem u četvrfinalnom meču.

Nagoveštaj da nećemo gledati epski duel u borbi za polufinale Rolan Garosa između dva velika titana Rodžer je dao nakon meča protiv Dominika Kepfera (7:6, 6:7, 7:6, 7:5) u kojem je nekadašnji broj jedan video da očigledno nije u formi da igra neizvesne mečeve koji zahtevaju bolju fizičku spremu.

Pre drame koju je preživeo igrajući do kasno u noć, Federer je prethodno savladao Marina Čilića protiv koga je bio vidno nervozan i ulazio u rasprave sa sudijom čime je definitivno pokazao da više nije onaj stari.

Turnir je započeo mečom protiv Denisa Istomina na kojem je briljirao, ali je očigledno to bilo kratkog veka jer u nastavku turnira nije Švajcarac pokazao nivo tenisa koji je igrao u svojim najboljim danima,

Ipak, treba imati na umu da je Federer došao na parisku šljaku posle dve operacije kolena, u 39. godini, posle samo dva odigrana turnira u sezoni na kojima je ispao u ranijim fazama.Komentar na njegvu igru u Parizu imao je i Britanac Endi Marej koji je bio fasciniran da posle toliko nedaća Federer ponovo ume da zapleše na šljaci.

S obzirom da je Rodžer odlučio da se povuče, Novak Đoković ukoliko pobedi Italijna Lorenca Musetija imaće još jednog protivnka iz te zemlje. Rival u borbi za polufinale Srbinu će ako prođe biti šampion prvog ovogodišnjeg Serbia opena Mateo Beretini.