Bravo!

SENZACIJA! SNOUBORDERKA U POLUFINALU ROLAN GAROSA: Promenila sport zbog hladnoće, a sad se bori za grend slem pehar!

Autor Nikola Lalović

Slovenka Tamara Zidanšek je napravila ogromno iznenađenje u ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu.

Dok su oči teniske javnosti uperene u Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dok se priča o Federerovom odustajanju i Muzetijevoj predaji, u ženskoj konkurenciji na Rolan Garosu imamo pravu senzaciju. 

Slovenka Tamara Zidanšek, trenutnoi 85. teniserka sveta, prošla je u polufinale posle pobede nad Paulom Baldosom iz Španije. 

ZIDANŠEK - BALDOSA 7:5, 4:6, 8:6 

U maratonskom meču koji je trajao dva i po sata Slovenka je uspela da pobedi još jednu favoritkinju i zakaže duel sa boljom iz duela Ribarikina - Pavljičenkova. 

Ona je na putu do polufinala savladala Bjanku Andresku, Medison Brengl, Katerinu Sinijakovu i Soranu Kristeu, a ova pobeda nad Baldosom joj garantuje napredovanje od minimum 38 mesta na VTA listi od ponedeljka i ulazak u Top 50. 

Zidanšek je postigla najveći uspeh u karijeri, a njen teniski put nije baš uobičajen. Ova 23-godišnjakinja iz Postojne se prvo bavila snoubordingom. Bila je jako uspešna, pošto je uspela da bude trostruka juniorska prvakinja Slovenije u tom sportu. 

Ipak, hladnoća ju je oterala na teniski teren. 

"Bavila sam se snoubordingom i skinjanjem, a počela sam da se bavim tenisom jednog leta na raspustu. Svidelo mi se i nastavila sam. Na snoubordingu je bilo stvarno hladno, uvek je bilo hladno i to mi je bio problem", istakla je jednom prilikom Zidanšek. 

Tagovi