PRIORITETI

FEDERER POBEGAO OD NOVAKA, SAD SE SPREMA DA MU OTME VIMBLDON: Nije hteo na megdan u Parizu, stigao je na voljeni turnir!

Autor Nebojša Marković

Švajcarac ima prioritete.

Novak Đoković i Rodžer Federer
Izvor: Profimedia

Rodžer Federer je rešio da odustane od Rolan Garosa kako bi se što bolje spremio za sezonu na travi.

Teniska legenda izjavila je da je Federer prerano napustio Pariz da bi izbegao meč sa Novakom Đokovićem, a već sada je počeo da trenira na travi.

Sezona na travi je ove godine kraća nego inače, a Federer želi da bude spreman za Vimbldon na najbolji mogući način.

On je posle odustajanja na Rolan Garosu sada stigao u Nemačku, gde će u Haleu učestvovati na jednom od njegovih omiljenih turnira.

"Turnir u Haleu uvek je imao važnu ulogu u mojoj karijeri. Mnogo mi znači jer shvatim da li mogu da budem uspešan na Vimbldonu. Na travi odmah počnem bolje da se osećam, to se događa samo od sebe. Ne treba mi ni mnogo da se prilagodim", rekao je Federer.

On se potom osvrnuo i na učešće na Rolan Garosu.

"Zadovoljan sam svojim učinkom u Parizu i oporavkom tela nakon Rolan Garosa. Ostvario sam dobar rezultat. Možda će mi pobeda u Haleu dati samopouzdanje do kraja sezone."

Federer je posle pobede u 3. kolu Rolan Garosa rešio da napusti takmičenje kako bi se spremio za sezonu na travi, a u tom trenutku bio je na jednu pobedu od susreta sa Đokovićem u četvrtfinalu.