Biće vrhunskog tenisa

ON JE NOVAKOV RIVAL U FINALU! Prošle godine ga cedio i mučio na istom mestu, ali Srbin ZNA kako i sa njim!

Autor Tamara Ranković

Svetski broj jedan odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri! Evo ko ga čeka u borbi za titulu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa i to zvuči fantastično, a još bolje zvuči kada kažemo da ga tamo ne čeka Rafael Nadal jer ga je Srbin srušio pre meča za trofej.

Najbolji teniser planete boriće se za 19. grend slem trofej protiv petog tenisera sveta Stefanosa Cicipasa.

Nakon jednog od najlepših mečeva srpskog asa protiv kralja šljake jasno je da će Novak dati sve od sebe da po drugi put podigne pehar u Parizu, ali iako je kralj pao sledi momak koji je od tog kralja mnogo učio i naučio da igra fantastično na šljaci.

Đoković i Cicipas do sada su odigrali sedam mečeva, a srpski as slavio je pet puta. Poslednja dva duela bila su za pamćenje pa se tako i sada očekuje velika borba.

Grk je pokazao sjajan tenis u polufinalu protiv Zvereva, ali nadamo se da je gledao još sjajniju partiju Srbina!

Vreme je za reprizu prošlodišnjeg polufinala, mada se niko ne bi bunio da Novak bude malo ubedljiviji. 

Pre nego što je prethodne sezone na Rolan Garosu Đoković došao do finala protiv Nadala, na tom putu pokušao je da ga zaustavi upravo peti reket sveta.

Novak je poveo u prva dva seta, ali onda je Grk odigrao neverovatno u sledeća dva, pa je tako namučio na šljaci srpskog asa koji se u odlučujućem setu ipak izborio na maestralan način.

Grk ima posebnu motivaciju, prvi je teniser iz svoje zemlje koji je ušao u finale grend slema. To je uradio preko Iznera, Karenjo Buste, Medvedeva i na kraju Zvereva, i u svim mečevima pokazao je odličan tenis.

Ipak nivo tenisa koji je pokazao Đoković je sa neke druge planete i zato možemo sa osmehom na licu da dočekamo nedelju i novi spektakl.

Spremite se!