Tenis

RAFAEL NADAL ŽALI ZA JEDNOM ŠANSOM: Ako hoćete Đokovića da pobedite, NE SMETE da grešite! 

Autor Mladen Šolak

"U tom trenutku je sve moglo da se dogodi", rekao je Španac posle spektakularnog polufinala.

Izvor: Screenshot/Roland Garros

Rafael Nadal odigrao je epski meč protiv Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, a posle poraza sportski poručio Srbinu - "čestitam, bio si bolji"!

Španski as, rekorder Otvorenog prvenstva Francuske sa 13 titula, kratko je analizirao meč na konferenciji za novinare.

"Mislim da je na početku igrao lošije, da je pravio greške, ali imao je i na startu brejk loptu, a onda gem loptu u drugom gemu. Moglo je na početku da bude 2:0 za njega, ali je bilo za mene, a onda je došlo i vođstvo 4:0".

Ipak, već od finiša prvog seta videlo se da je Đoković potpuno "u meču", a Nadal kaže da su i uslovi više odgovarali našem igraču.

"Uslovi za meč bili su malo 'sporiji' kasnije. Bilo je toplo, loptica je visoko odskakala, a tokom večeri situacija se menjala, odskakivala je manje, sa manje top-spina. To su uslovi koji su njemu više odgovarali, ali sve to nema veze, to je tenis, a igrač koji se bolje prilagodi uslovima je igrač koji zasluži pobedu. Nema sumnje, zaslužio je ovu pobedu", rekao je Rafa.

Nadal je rekao da je imao svoju priliku pri vođstvu 6:5 u trećem setu i na set lopti koju nije iskoristio. Za tom šansom posebno žali.

"To je sport, nekad pobediš, nekad izgubiš. Pokušao sam da pružim sve od sebe, verovatno nije bio moj najbolji dan. Iako sam se borio i uložio veliki trud, preciznost udaraca nije bila tako velika. Ako takvog igrača ne uspete da pomerite sa njegove pozicije, onda je veoma teško, iako sam imao veliku šansu, set loptu na 6:5 i drugi servis. To je to. Sve je moglo da se dogodi u tom trenutku, ali sam promašio, napravio sam i duplu servis-grešku, a onda i lak volej u taj-brejku...".

Nadal je rekao da treba uzeti i obzir napore kroz koje su obojica prošli.

"Ipak i umor je tu prisutan i takve greške mogu da se dogode, ali ako hoćete da pobedite, onda ne smete da pravite te greške. To je to. Svaka čast za njega, bila je to dobra borba, dao sam sve od sebe i danas nije bio moj dan".

Ceo svet je nizao pohvale na račun obojice posle duela, a publika je bila u većem delu na Nadalovoj strani. Ipak je na tom mestu osvojio dvocifreni broj trofeja i to je i razumljivo.

"Imao sam neverovatnu podršku. Ne mogu da zahvalim dovoljno za te osećaje. Bio sam izuzetno umoran, ali sam dobio veliku podršku. Bile su to ogromne emocije dok sam dobijao takvu ljubav na bez sumnje najvažnijem mestu moje karijere", poručio je Nadal za kraj.

Izvor: Profimedia