Tenis

ZATO JE NOVAK NAJVEĆI - OVO JE REKAO NA ENGLESKOM, DA CICIPAS RAZUME: Grk na ivici suza čuo poruku - POBEĐIVAĆEŠ i ti!

Autor Mladen Šolak

Ponovo je to uradio! Drugi put je osvojio trofej Rolan Garosa, a posle meča je opet pokazao veličinu.

Novak Đoković je uspeo! Osvojio je Rolan Garos u spektakularnom finalu protiv Stefanosa Cicipasa i podigao 19. put grend slem trofej!

Posle meča, Đoković je na terenu priznao da je trijumf bio kao ostvarenje sna.

"Hvala vam što ste bili prisutni. Opet je bila naelektrisana atmosfera. Želim da nahvalim svom timu, treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslkužni za ovo što sam napravio danas. Mislim da je nivo tenisa bio izvanredan. Bilo je izuzetno teško fizički, zahtevno za mene. Dva puta u tri dana. Ipak, pokazao sam svoje sposobnosti za igru, da mogu da se vratim u meč", rekao je on.

"Ovo je san, zaista, šta sam uspeo da ostvarim danas. Hvala vam svima!", dodao je Đoković.

Novak je potom zamolio da govori na engleskom, da bi ga Grk razumeo.

"Mogu da razumem ono kroz šta prolazi, gubio sam finala grend slemova. Ovo su mečevi koji traže od vas najviše, znam da će se vratiti još jači i definitivno će osvojiti brojne grend slemove u budućnosti. Svako poštovanje tebi i tvom timu", rekao je Đoković, a Cicipas je bio veoma potresen i dalje.

"Hoću da zahvalim i svima u Srbiji, svima koji podržavaju i mene i Cicipasa. Atmosfera je bila fenomenalna. Ovih 48 sati ću pamtiti zauvek. Poručio bih i braći u Grčkoj da imate veliku budućnost i da imate velikog šampiona u Cicipasu, kao što imate i sjajne uspehe u ženskom tenisu", dodao je Nole.