Nije onaj stari

MUKE! FEDERER POBEGAO OD NOVAKA, PA GA CEDIO AUTSAJDER: Hoće trofej na travi, a jedva došao i do brejka

Autor Tamara Ranković

Za Vimbldon će morati mnogo bolje

Švajcarac se i dalje muči sa vraćanjem u formu.

Rodžer Federerpovukao se sa Rolan Garosa i to u trenutku kada ga je jedan meč delio od susreta sa Novakom Đokovićem, a sada je zaigrao na turniru u Haleu, na kojem je uspešno startovao, ali nije igrao na očekivanom nivou.

Pobedio je osmi reket sveta Ilju Ivašku iz Belorusije rezultatom 7:6,7:5, ali kada se uzme u obzir da je igrao protiv autsajdera nije to sigurno bio meč kakav je Rodžer želeo.

Švajcarac je kada je napustio Otvoreno prvenstvo Francuske objasnio da ne želi previše da potroši snagu u Parizu, jer je njegov primarni cilj sezona na travi, odnosno Vimbldon. Međutim, nije se pokazao u velikom stilu bivši broj jedan na toj podlozi u Haleu jer se namučio protiv 90. tenisera sveta.

Prvi set morao je da reši u taj brejku,do kog se suočio i sa dve brejk šanse za Ivašku. U drugom setu uspeo je da slomi otpor protivnika tek pri rezultatu 6:5.

Pobeda je ostvarena, ali naredni protivnik biće mnogo opasniji jer će Švajcarac igrati protiv boljeg iz duela Hurbert Hurkač - Feliks Ož Alijasim. Poljak je 17. na svetu, dok mladi Francuz zauzima 21. mesto na ATP listi.

Moraće Federer agresivnije u naredni meč jer ukoliko želi trofej na Vimbldonu ovakvom igrom će ga teško dobiti.