Hm, pa ne može tako

FEDERER SE TRUDI, ALI NE MOŽE DA SAKRIJE! Novak Đoković ga stiže i sada mu SVE smeta - pa i grend slemovi?!

Autor Dušan Ninković

Kako sada nisu važni trofeji zbog kojih je godinama dominirao?

Rodžer Federer
Izvor: Profimedia

Rodžer Federer (39) je hvalio Novaka Đokovića za preokrete u finišu Rolan Garosa, ali ima i detalja koji mu smetaju. Sada kad rekordi polako klize iz ruku, Švajcarac pokušava da promeni ugao gledanja i da ne broji grend slem titule, kojih i dalje ima najviše (20), isto koliko Nadal, a jednu više od Đokovića.

Mesto najboljeg svih vremena mu je ugroženo, Rafael Nadal ga je stigao po broju grend slemova, a uskoro će to uraditi i Novak Đoković koji je samo jedan korak iza. Federeru se ne sviđa što su rivali tako blizu, pa bi da broji neke druge trofeje...

Zna se da je Rodžer Federer među aktivnim igračima rekorder po ukupnom broju osvojenih turnira (103), ali se tu računaju i turniri koji nisu grend slemovi ili Mastersi. Po ukupnom broju titula, drugi je posle Džimija Konorsa koji ima čak 109 pehara.

Nakon današnje pobede u Haleu, gde se neočekivano mučio, imao je i jedan kontroverzan stav.

''Izgleda da je danas u tenisu najbitnije koliko imate osvojenih grend slem titula. Sve se broji kroz njih. To mi se ne sviđa. Većinu godine mi igramo na ATP turnirima'', rekao je Federer.

Gotovo je sigurno da Rafael Nadal (88) i Novak Đoković (84) ovaj rezultat neće ugroziti, pa Federeru ostaje da se teši kako je to bitnije od broja nedelja na prvom mestu, grend slem titula, međusobnog skora protiv najvećih rivala i ostalih aduta koje je izgubio poslednjih godina!