Tenis

NOVAKOVA POBEDA INSPIRISALA VIKTORA - SRUŠIO 26. NA SVETU! Troicki hvalio NEPOBEDIVOG Novaka, pa dobio favorita (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

"Kada je fokusiran, motivisan, Đoković zna da mu niko ne može ništa", rekao je Troicki o Noletu. Potom je izašao na teren, pa i sam ostvario veliku pobedui.

Izvor: MN Press

Pobeda Novaka Đokovića na Rolan Garosu kao da je bila dodatna inspiracija i Viktoru Troickom.

Iskusni srpski teniser ostvario je veliku pobedu u Londonu, gde je u ponedeljak pobedio Lorenca Sonega, trenutno 26. igrača sveta.

Konačan rezultat bio je 2:0 u setovima (6:4, 6:4) za selektora srpske Dejvis kup reprezentacije, koji sada u osmini finala Londona čeka pobedila meča Aljaž Bedene - Fransis Tiafo.

Dok se spremao za svoj meč i veliku pobedu, naravno da je Troicki pratio Đokovića na Rolan Garosu. I naravno da je impresioniran,

"To kako Novak dolazi do pobeda je neverovatno. Osvojio je 19. grend slem na Šatrijeu, dobiti Rafu na njegovom terenu, igrati onakav tenis protiv njega je samo po sebi bilo nestvarno, a i u finalu vratiti se posle 0:2... Izašao je van terena i kao da je ušao u novi meč. Video se potpuno novi Novak. Zaista fascinantno. To retko ko može, samo Nole", rekao je Troicki Tanjugu.

Đoković je stigao u Beograd u ponedeljak uveče i kratko proslavio sa porodicom, a onda će preko Majorke da ode u London, na Vimbldon koji počinje 28. juna.

Troicki je već u glavnom gradu Engleske i zna kao i svi da će Đoković tamo doći po titulu.

"Ima jasan cilj da bude rekorder po broju grend slemova i želi to da ostvari što pre, pa što ne i ove godine. Prvi je favorit na Vimbldonu. Ako nije bio na Rolan Garosu, onda je sigurno ja Ju-Es Openu, a dolazi i OTokio. Jedino što mu fali je zlatna medalja na Olimpijskim igrama i sigurno je i za to motivisan jako".

Troicki je bio upitan da opiše kako Đoković pobeđuje, ali ni kao selektor ni kao teniser nema objašnjenje za to...

"Kao teniser ne mogu da opišem kako postiže to. Onaj nivo igre protiv Nadala... Ne pamtim da sam gledao bolji tenis u životu, pogotovo onakav treći set. Zaista je ceo meč bio fascinantan. Način na koji igra je opet dokazao da je ubedljivo prvi igrač sveta i način na koji dolazi do pobede je neverovatan. Pre svega, njegova vera u pobedu je veća od drugih igrača i tu pravi razliku. Psihički je fokusiran, motivisan i kada je tako onda zna da mu niko ne može ništa i onda tu dolazi do razlike u odnosu na druge igrače".

Pogledajte i poslušajte Viktorovu izjavu o Novaku.

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1482047/djokovic-nadal-najbolji-set-rolan-garos-2021-polufinale-trener-petar-popovic.html