NE IDE MU

OPA! NOVAKOVA DOMINACIJA RASTE, BIĆE PRVI JOŠ DUGO: Rus se okliznuo na travi, Đokoviću stvarno nema ravnog!

Autor Nebojša Marković

Hteli su mnogi da vide njega kao konkurenta Đokoviću, ali Srbin trenutno nema konkurenciju.

Pred početak Rolan Garosa su postojale šanse da Novak Đoković izgubi prvo mesto ATP liste, ali sada su prilike za tako nešto nezamislive bar u neko dogledno vreme.

Danil Medvedev je sada doprineo da prednost srpskog tenisera na vrhu liste - poraste!

Nakon što je Đoković osvojio Rolan Garos pre par dana, njegova prednost na listi se uvećala jer je prošle sezone igrao finale na tom turniru, a sada je Rus ponovo razočarao.

Medvedev je kao prvi nosilac turnira u Haleu upisao poraz u prvom kolu! Njega je na travnatoj podlozi savladao Jan Lenard Štruf 2:0 (7:6, 6:3).

Rus se zato opasno iznervirao, pa je posle poraza i bacio reket:

Zbog tog ranog poraza, praktično u prvom meču na travnatoj podlozi posle dve godine, Medvedev je izgubio 90 bodova, pa je tako na dan izlaska nove ATP liste već poznato da ona u samom vrhu neće izgledati isto i naredne sedmice.

Đoković je 325. nedelju na prvom mestu počeo sa 12.113 bodova, a Medvedev sa 10143, međutim, on će narednog ponedeljka imati manje poena - tačno 10.053.

To znači da će Novak pred početak Vimbldona imati ravno 2.060 poena prednosti u odnosu na Rusa. Đoković će braniti 2.000 bodova osvojenih na Vimbldonu pre dve godine, a Medvedev će se nadati boljem učinku od trećeg kola...

U kakvoj se poziciji nalazi Đoković i koliko mu sada nema ravnog govori i to što Nadalu beži 3.483 boda, a Stefanos Cicipasu 4.133 poena. Kada znamo da Novak ove godine brani i samo četvrto kolo US opena, znamo da će biti još bodova za osvajanje i učvršćivanje na svetskom tronu...