Hrabro Novače!

ISPISUJEM ISTORIJU TENISA, JEDINI SAM TO USPEO: Novak pričao o Rolan Garosu i planovima - hoće medalju za Srbiju!

Autor Tamara Ranković

"Nastaviću da stremim ka tome da osvajam glend slemove".

Izvor: Profimedia

Šampioni nemaju vremena za odmor.

Svetski broj jedan Novak Đoković pred sezonu na travi govorio je o teškom rasporedu koji mu predstoji, ali i ambicijama da nastavi u odličnom ritmu, s obzirom na to da je nedavno osvojio 19. grend slem u karijeri Rolan Garos.

Đoković će pre Vimbldona igrati u dubl konkurenciji na turniru na Majorci koji se održava od 20. do 26. juna.

"Nema mnogo vremena za slavlje i veselje, želim da dam svoj maksimum na Vimbldonu, US openu i Olimpijskim igrama. To su mi najveći ciljevi do kraja godine. Sve je nekako zgusnuto u rasporedu, to nije baš idealno, ali dobro, nije prvi put da sam u toj situaciji. Zadovoljan sam kako se oporavljam i na koji način izdržavam ovakve napore, i fiziči i psihički i emotivno", raspoložen je prvi reket sveta.

Upitan je i kako sada gleda na rivalstvo sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, jer im sada zaostaje za samo jednu grend slem titulu (dva velikana imaju po 20), ali Novak nije želeo da on bude taj koji će govoriti o debati ko je najbolji teniser svih vremena.

"Razumem da ljudi vole tu debatu, da žele da pričaju više o tome i da izvuku iz nas trojice ponešto. Ne znam šta oni odgovaraju, ali ja ne želim da ulazim u spekulacije, u to koji su faktori presuđujući i slično. Ostavljam to drugima, stručnim ljudima koji su u tenisu, ali i navijačima, da sami procene. Meni osvajanje slemova predstavlja ogromno zadovoljstvo i motivaciju, to su svakako najveći turniri", objasnio je Đoković.

Svestan je svog uspeha i još jednom je naglasio da njegov primarni cilj ostaju pehari sa najprestižnijih teniskih turnira.

"Ispisujem istoriju tenisa, to me uvek gura i inspiriše. Činjenica da sam jedini koji je uspeo da osvoji po dva puta sve slemove i sve masterse zaista je fenomenalna, presrećan sam zbog toga, ali meni nije mesto u debati. I dalje sam aktivan i dalje gradim svoj autentični put, ja sam na svome. Nastaviću da stremim ka tome da osvajam glend slemove, jer to je verovatno nešto što se računa najviše, uz istorijski broj jedan", zaključio je svetski broj jedan.

Vimbldon počinje dva dana nakon što se završi Majorka, odnosno 28. juna.