U centru pažnje

NOVAKOV REKET NEMA CENU, DEČAK ĆE GA ČUVATI! Oglasio se Mateo, kom je Đoković poklonio deo istorije! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Mladi Mateo postao zvezda nakon što mu je Novak Đoković poklonio reket nakon finala Rolan Garosa.

Izvor: Twitter/MikelArtetaOffl/Screenshot

Novak Đoković je napravio neverovatan potez kada je nakon osvajanja Rolan Garosa poklonio reket koji je igrao dečaku koji je iz prvog reda tribina navijao za njega. Sada je dečak Mateo zvezda, a u jednom od svojih intervjua istakao je da suvenir nema cenu i da nikada neće želeti da ga proda!

Mali navijač Novaka Đokovića bio je na ivici suza radosnica kada je dobio reket, a nekoliko dana kasnije se ispostavilo da mu to čak nije omiljeni sport!

Dečak, za kog se prvo verovalo da se zove Tom, gostovao je na meksičkom ESPN-u i pričao je o toma kako je u Parizu sve počelo, kada je krenuo da navija za Novaka i koliko mu znači što ga je srpski teniser primetio.

''Počelo je na polufinalu. Kako je Novak rekao, tada sam 'navijao' za njega. Davao sam mu savete - ti to možeš, nije to ništa strašno, dobra taktika... Motivisao sam ga da nastavi dobro da igra'', otkrio je Mateo.

Izvor: YouTube/Printscreen/Imagen Deportes

Ovaj navijač najboljeg tenisera na svetu nije bio svestan da ga Srbin koji se borio protiv Nadala dobro čuje! Već su počele priče o vrednosti Novakovog reketa, ali...

''Nisam mislio da me čuje. Iznenadio sam se na kraju, kada sam shvatio da čuje šta mu govorim. Bio sam tako ponosan, to je neverovatan osećaj. Takvo iskustvo nema cenu'', rekao je dečak.

Mateo je i u polufinalu navijao, jer je verovao u pobedu nad dugogodišnjim vladarom Pariza, Rafom Nadalom.

Pogledajte kako je Mateo reagovao kada je dobio reket!

''Izgledalo je skoro nemoguće, znate da Nadala zovu 'kralj šljake'. Protiv njega nikad nije lako, ali sam ga ja motivisao da dođe do pobede. Na kraju meča mi se potpisao na kačket, a ja sam isti kačket stavio i za finale. Imam osećaj da me je prepoznao'', dodao je Mateo.

On inače nije talentovani teniser, već više voli da igra fudbal.

''Ne igram tenis, ali uživam da ga gledam. Ja volim da igram fudbal, navijam za PSŽ i Real Madrid'', rekao je vlasnik Novakovog reketa.

Đoković je pobedom nad Stefanosom cicpasom u finalu Rolan Garosa stigao do 19. grend slem titule i sada mu samo jedna fali da se izjednači sa najtrofejnijima, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Ovako je Novak proslavljao drugu titulu na Rolan Garosu!