ĐOKOVIĆEV NAJVEĆI KRITIČAR PROMENIO PLOČU: Vidim Novaka i shvatim - on je SUPERMEN!

Mats Vilander hvali Novaka Đokovića, ali i poručuje - još ne otpisujte Rodžera Federera!

(MONDO - Stefan Stojanović), Profimedia/Xinhua

Došlo je vreme da Rodžer Federer i Rafael Nadal znatno više pažnje posvećuju rasporedu i da paze na turnire na kojima učestvuju. Novak Đoković sve to može da iskoristi.

Tako smatra najveći kritičar srpskog asa Mats Vilander koji je prokomentarisao odluku Španca da ne igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

"Trka njih trojice je, po mom mišljenju, uticala na odluku sigurno. Mada mi u isto vreme govori da trka između njih ne postoji još uvek. Deluje mi da su oni usred svojih karijera, mada mnogi misle da su bliži kraju. Smatram da, dok god su tu, da njima deluje da neće biti kraja. Čak mi deluje da Rafa sluša svoje telo i shvata da ovo nije poslednji krug ni poslednji Rolan Garos ni Vimbldon. Govori mi da on i Rodžer čuvaju svoja tela kako bi igrali još tri ili četiri godine. Sve te brojke u ovom trenutku su samo to, brojke. Ne etiketiraju jedan drugog kao najveći svih vremena (G.O.A.T). Možda će to raditi za pet godina, sada jednostavno ne slušaju pisanja medija", poručio je Vilander, stručni konsultant Eurosporta.

Na pitanje da li sve to znači da Nole može do titula na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US openu kaže:

"Rekao bih da je spreman da proba i mislim da može da uspe. Na US openu je uvek kulminacija i postavljanje pitanja 'Da li si svež ili nisi', jer su u Njujorku obično emocije jake, sezona se približava kraju i za Novaka bi to bio kraj jedne duge sezone. Ne mogu sada da kažem hoćemo li videti neke benefite, nagrade ili neuspešne pokušaje, bar ne do samog turnira u Njujorku. Đoković želi da pokaže da je Supermen i ja, kada ga vidim da igra, mislim da jeste Supermen. Njegovo telo može to da izdrži, osećam da mu je potreban što veći broj mečeva da bi zadržao intenzitet na visokom nivou. Ove godine može da osvoji sve grend slemove", pojasnio je Šveđanin koji se tako nije složio sa Aleksom Korečom koji smatra da Novak treba da propusti turnir u Tokiju.

Na kraju je spomenuo i Dominika Tima.

"Prvi grend slem je osvojio u kasnim dvadesetim i razumem u potpunosti kako se oseća, tako sam se i ja osećao kada sam podigao pehar na US Openu 1998. godine. Najbolji igrači poput Novaka, Rodžera i Rafe su bukvalno dolazili do samih završnica na svim najvećim turnirima u prethodnih 15 godina i takvi rezultati se verovatno nikada više neće ponoviti. Zato je važno da nove generacije pokušaju to nekako da zaborave i da se ne mere sa njima na takav način", zaključio je Vilander.