OŠTRO!

ATP NAPADA NOVAKA ĐOKOVIĆA, OPET IM JE TRN U OKU: Blokiraju Srbinov važan plan - To je pretnja po ceo tenis!

Autor Nebojša Marković

Jedna odluka Đokovića i njegove organizacije učinila je da ATP ponovo pošalje oštru poruku.

Nastavlja se rat ATP-a prema organizaciji Novaka Đokovića!

Njegova PTPA koja se bori za veća prava tenisera izdala je saopštenje u kojem je otkrila ko su novi članovi te organizacije, a odmah je usledio oštar odgovor ATP-a!

PTPA je objavio ko će sve predvoditi tu organizaciju i ko će biti deo njenog savetodavnog odbora, a ATP je brže-bolje rešio da ponovo napadne organizaciju koju su osnovali Đoković i kanadski teniser Vasek Pospišil.

"Zaštita i unapređivanje interesa igrača osnovni je princip ATP otkako je udruženje osnovano 1972. Ovo je unapređeno 1990. formiranjem ATP tura, ravnopravnog partnerstva igrača i turnira", počinje saopštenje ATP-a.

"Kroz ovo su igrači dobili nešto jedinstveno u sportu - jednako pravo glasa. Danas ATP, zajedno sa Odborom i Savetom igrača, čije predstavnike igrači biraju demokratski, radi iz nedelje u nedelju na poboljšanju interesa igrača", navodi se u saopštenju, gde ATP tvrdi i da su se izborili za 50-50 podelu dobiti, povećane nagradne i bonus fondove, transparentnost i dugoročnu stabilnost Tura.

Ipak, ono što su propustili da navedu da brojni teniseri podržavaju PTPA, kao i da je Australijan open ove godine preusmerio više novca ka slabije rangiranim teniserima, što je suštinski ideja Đokovića i njegove organizacije.

Na kraju, ATP je još jednom jasno kritikovao konkurentsku PTPA.

"Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa WTA, grend slemovima i ITF-om."