INTERVJU

SAČEKAJTE, NIJE NOVAK JOŠ NAJBOLJI IKADA! ČEKAM JOŠ 1 STVAR: Legenda za MONDO - Tada ću imati našu uzrečicu za njih!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Pilić govorio je za MONDO o statusu najboljeg ikada u tenisu i gde je u toj priči Novak Đoković.

Izvor: MN Press, Profimedia/Roger Parker/Alamy Live News

Legendarni teniski stručnjak Nikola Pilić govorio je ekskluzivno za MONDO o predstojećem Vimbldonu na kome će Novak Đoković juriti 20. grend slem.

Ako uspe da opravda ulogu favorita i četvrti put uzastopno osvoji Vimbldon - stajaće rame uz rame sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom koji trenutno imaju jedan grend slem više, što je trenutno i njihov jedini argument u trci za "najboljeg tenisera" svih vremena.

Zbog toga smo i Nikolu Pilića pitali šta on misli o G.O.A.T. trci i kako vidi ko je trenutno najbolji teniser, a ko će biti najveći ikada?

"Ne želim da zvučim subjektivno, pokušavam da budem objektivan po tom pitanju i smatram da Đoković ima veliku šansu da mu pripadne to priznanje. Mlađi je od Federera i Nadala, ako mu Bog da zdravlje telu da igra još najmanje tri godine na visokom nivou ima najveću šansu da bude broj 1 svih vremena. Reći ću vam i nekoliko razloga zašto", kazao je Pilić za MONDO i potom nabrojao argumente koji idu u korist Srbinu:

"Prvi razlog - ima pozitivan skor sa svim relevantnim igračima. Drugi razlog - najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste. Treći razlog - osvojio je najviše velikih turnira".

Izvor: Profimedia

Da li je već sada najveći ili?

"Ako me pitate da li mislim da je sada najbolji svih vremena, ne bih se složio, sačekao bih još malo. Zašto? Zato što mu nedostaje da ima bar isti broj grend slem titula kao Rodžer i Rafa i to je jedina stvar, to čekam, ali ne želim da ubrzavam stvari. Ako se to dogodi ja ću da ga hvalim svom snagom, posebno Zapadu", zaintrigirao nas je Pilić.

Na šta tačno mislite?

"Ima jedna naša uzrečica koju vam sada neću reći i koja je moja poruka tim zapadnim medijima. Bože zdravlja ako Novak uspe, onda ćemo ponovo razgovarati i reći ću vam na koju uzrečicu sam mislio", nasmešio se legendarni stručnjak.