IZNENAĐENJA

ČETIRI ŠOKA NA NOVAKOVOM PUTU KA TITULI: Kakav dan na Vimbldonu - favoriti ispadali iz sata u sat, jedan po jedan!

Autor Nemanja Stanojčić

Nosioci su padali jedan za drugim, a Novakov put ka finalu tako je postao daleko lakši, bar na papiru!

Izvor: Profimedia/Youtube/Wimbledon/Tennis TV/screenshot

Pred početak Vimbldona, Novak Đoković proglašen je za prvog nosioca i nesumnjivo glavnog favorita za osvajanje titule, a posle svega što se dogodilo prvog dana turnira, šanse za to su samo dodatno porasle!

Srbin je svoj deo posla odradio i to je najvažnija vest. Bilo jedosta klizanja i padova, ali savladao je Džeka Drejpera i zakazao okršaj sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom u reprizi finala iz 2018. godine.

Za razliku od njih dvojice, ostali favoriti u njihovom delu žreba su ispadali jedan po jedan!

Sve je krenulo od finaliste Rolan Garosa, Stefanosa Cicipasa koji je kao četvrti nosilac, izgubio od Frensisa Tijafoa (SAD) - 4:6, 4:6, 3:6.

U razmaku od desetak minuta su zatim na vimbldonsku travu izašla još dvojica favorita iz tog dela "kostura" - Janik Siner (Italija) i Alehandro Davidovič Fokina (Španija). I oni su ispali!

Izgleda da nova zvezda italijanskog tenisa nije slušala upozorenja Nikole Pilića o "crnom danu". Izgubio je od Martona Fučoviča (Mađarska) i doživeo hladan tuš na turniru na kojem su neki očekivali da zablista.

A da stvari budu gore za njega, dobio je prvi set, a naredna tri su pripala Mađaru koga u 2. kolu čeka Jirži Veseli (Češka).

Izvor: Profimedia

Istu sudbinu je doživeo i Španac Davidovič Fokina (30.nosilac) - i to na kakav način. Dobio je prva dva seta, imao je šanse da sve završi u trećem, propustio ih je i onda je doživeo težak udarac. Denis Kudla (SAD), 114. igrač sveta je prošao u drugu rundu i duel sa Andreasom Sepijem (Italija). Konačan rezultat bio je 5:7, 4:6, 7:6, 6:3, 6:3 za autsajdera koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije!

I tu nije bio kraj iznenađenjima!

Rejli Opelka
Izvor: Profimedia

Na kraju je u večernjem terminu ispao i čovek koji je etiketiran kao "veoma opasan server", posebno na brzoj podlozi kao što je trava. Amerikanac Rejli Opelka, 27. nosilac Vimbldona, poražen je od 62. tenisera sveta Denisa Kepfera (Nemačka) - 4:6, 6:7, 2:6.

Svi ovi rezultati "očistili" su Novakov deo "kostura" i na papiru mu olakšali put ka finalu.

Prema projektovanom žrebu Novak je u trećem kolu trebalo da igra sa Fokinom, u četvrtfinalu sa Sinerom, a onda u polufinalu sa Cicipasom, koji je u četvrtfinalu trebalo da igra sa Opelkom.

U danu su sve prognoze pale u vodu, a Novak je odradio svoj posao. Pogledajte kako: