On je naredni

EMIGRIRAO IZ UKRAJINE, FEDERER MU JE IDOL: On sledeći čeka Novaka i već su se sreli na Vimbldonu!

Autor Nemanja Stanojčić

Upoznajte sledećeg protivnika Novaka Đokovića u Engleskoj

Izvor: Profimedia

Odradio je Novak Đoković rutinski posao na startu Vimbldona. Bez većih problema je u uvodna dva kola savladao Džejka Drejpera i Kevina Andersona, a sada ga čekaju sve ozbiljniji izazovi.

Naredni rival u petak biće mu Denis Kudla (SAD) koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žreba, a potom je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu (Španija) i Andreasa Sepija (Italija).

Njegova životna priča je dosta zanimljiva. Naime, on je sa porodicom emigrirao iz Ukrajine u Ameriku kada je imao samo godinu dana. Niko od njih nije znao engleski, pa im je bilo potrebno dosta vremena da nauče novi jezik.

Tenis je počeo da trenira sa sedam godina zbog starijeg brata Nikite. Ubrzo je zavoleo sport, ali je problem bila škola i prevoz. Tačnije, tereni za trening su bili predaleko od škole. Zbog toga je nejgova majka Lusi morala da ga kupi ranije iz škole i da ga vozi na treninge, a on je vreme u kolima koristio za odmor. Zbog toga su odlučili da ga školuju kod kuće, kako bi postigli sve.

"Moji roditelji su bili strogi, ali ne nešto preterano. Nisam bio razmažen, tenis je bio moja želja i moj san", rekao je Kudla.

Imao je dosta uspeha u juniorskoj karijeri, bio je treći junior sveta u jednom momentu, a najveći uspeh ostvario je plasmanom u finale juniorskog US opena 2010. godine.

Ipak, tu igru nije uspeo da prenese u seniorsku karijeru gde mu je najbolji plasman bila 53. pozicija. Trenutno je 114. na svetu što dovoljno govori o rezultatima i oscilacijama. 

Tvrda podloga mu je omiljena, a ugleda se na Rodžera Federera. To je otkrio 2012. godine pred njihov meč na Indijan Velsu koji je Švajcarac rutinski dobio (6:4, 6:1).

"On je moj idol. Ne dobijaju mnogi ljudi priliku da igraju protiv svojih idola", kazao je tada Denis.

Kada je u pitanju skor sa Đokovićem, njih dvojica su odigrala dva meča. Prvi na Vimbldonu 2019. godine, a drugi na US openu iste godine. Oba je lako dobio Srbin.

Tagovi