problem...

SKANDAL NA VIMBLDONU - "UŽASNO SE PONAŠAŠ", "TI SI NAJGORA!": Lepa Hrvatica se svađala, publika navijala! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nekadašnja pobednica Rolan Garosa ispala, pa započela neprijatnu raspravu.

Izvor: Twitter/BenRothenberg/printscreen

Vimbldon važi za jedan od najkonzervativnijih sportskih događaja na svetu, sa svojim strogim pravilima koja se retko krše. Danas su ''galamu'' napravile Jelena Ostapenko iz Letonije i Ajla Tomljanović, teniserka iz Australije koja ima hrvatske korene. Njih dve su se sukobile nakon što je Ajla prošla u četvrto kolo.

Ostapenko, koja je bila favorit u ovom meču, prvo nije želela da priđe protivnici na mreži. Ono što je tradicija za nju nije bilo važno, a kada je odložila reket, započela je svađu!

Ajla je pobedila 2:1 (4:6, 6:2, 6:4) Jelenu, iako je nekadašnja grend slem šampionka daleko bolje plasirana. Devojka iz Letonije je možda baš zbog toga poludela, mada se tokom rasprave pozivala na nedolično ponašanje jedne od najlepših teniserki sveta.

Devojci iz Australije zasmetalo je takvo ponašanje, pa je rešila da se upusti u verbalni obračun!

Pogledajte kako izgleda lepa Ajla Tomljanović, devojka italijanskog tenisera Matea Beretinija:

Ukratko, ovako je izgledala rasprava dve teniserke.

Ostapenko: Tvoje ponašanje je užasno, užasno!

Tomljanović: Ti mi reci!

Ostapenko: Uopšte nemaš poštovanja, zar ne?

Ova kratka rasprava završila se tako što je teniserka hrvatskog porekla zaključila da je njena protivnica ''najgora igračica na turu''. Verovatno je mislila na ponašanje Letonke, koja je poznata po čestim raspravama na velikim turnirima, a ne na sam kvalitet protivnice.

Pogledajte kako je izgledala rasprava:

Podsećamo, Jelena Ostapenko je svojevremeno bila ''čudo od deteta'', pošto je sa 20 godina osvojila Rolan Garos. Ipak, od tada nije uspela da ponovi velike rezultate, trenutno je tek 34. na svetu i poznatija je po incidentima. Njena današnja protivnica Ajla Tomljanović je 75. na svetu, ali je prošla u četvrto kolo Vimbldona!

Tamo će igrati protiv nove nade svetskog tenisa, tek punoletne devojke iz Rumunije.

Tagovi