Tenis

RAFA I JA NE IGRAMO ZBOG NOVAKA: Federer pričao o Đokoviću i priznao - SRBIN DELUJE NEPOBEDIVO! 

Autor Nikola Lalović

Rodžera Federera su pecnuli na konferenciji za štampu pitanjem o Novaku Đokoviću!

Izvor: Profimedia/AFLO

Rodžer Federer je savladao Kamerona Norija u trećem kolu Vimbldona i tako zakazao duel sa Lorencom Sonegom u četvrtoj rundi. 

Švajcarac je posle meča priznao da ga godine sustižu i da je sada svaki minut na terenu za njega dragocen, a posle pobede novinari su opet pomenuli Novaka Đokovića.

Švajcarca su pitali da li je upravo to što Novak igra i juri njegov rekord od 20 osvojenih grend slemova razlog zašto još uvek igra tenis pred svoj 40. rođendan. 

"Ne mislim da igram zato što njemu dobro ide ili zato što on postiže sjajne rezultate. Kao i Rafa ja to radim zbog sebe. Imao sam problema sa kolenom i to mi je bio fokus", rekao je Federer.

Vimbldona nije bilo prošle godine, a 2019. je Federer igrao finale i izgubio ga upravo od najboljeg igrača na svetu. Sada je impresioniran formom Novaka Đokovića, ali mu najavljuje težak nastavak turnira.

"Ipak, vrlo je impresivno videti šta on opet radi ove godine. Kao što sam rekao, biće opet opasnosti za njega u narednim danima. Gde god da pogledate na žreb stoji neka opasnost", dodao je on.

Pohvalio je Novakovu formu ove godine i istakao da je najbolji teniser na svetu na mnogo načina uspevao da dobije mečeve.

"U isto vreme sposoban je da na različite načine dobija mečeve. Zaista je odigrao neverovatno u Australiji i u Parizu. To je zaista bilo neverovatno. Ovde izgleda kao ogroman favorit u svakom meču koji igra. Zaslužio je to. Ekstremno vredno je radio i igra sjajno. Teško će biti da ga neko pobedi”, zaključio je Federer.