Tenis

FEDERER, A NE ĐOKOVIĆ U UDARNOM TERMINU! Evo kada Novak igra u osmini finala Vimbldona!

Autor Mladen Šolak

Pred slobodnu nedelju Englezi su objavili ko će kada igrati u ponedeljak. Prednost je data Federeru!

Iako je Novak Đoković svetski "Broj jedan" i iako je prvi nosilac Vimbldona, Englezi ipak u "prajm tajm" terminu žele da gledaju Rodžera Federera, a ne njega!

U subotu uveče objavljen je raspored za ponedeljak, kada će Nole igrati u osmini finala protiv Kristijana Garina, a taj meč će biti prvi na Centralnom terenu. Dakle, u 14.30 po vremenu u Srbiji, a u 13.30 po lokalnoj satnici.

Posle tog meča na isti teren će izaći Angelik Kerber i Koko Gof, a tek posle njih, u večernjem terminu, na glavni teren izaći će Rodžer Federer i Lorenco Sonego.

Podsetimo, Đoković je svoj meč 3. kola igrao u petak protiv Denisa Kudle, a posle meča je izbacio bes iz sebe psovkom koja je odjeknula Centralnim terenom.

Nakon tog uspeha, Nole je imao dva dana da predahne i da sakupi energiju za drugu nedelju Vimbldona, u kojoj će krenuti u završnu fazu napada na Federerov rekord.

Sa druge strane, Švajcarac je u subotu rutinski prošao u četvrtu rundu pobedom protiv domaćeg takmičara, Kameruna Norija. Federer je slavio trijumf u četiri seta.