Jasan

NOVAKA PITALI ZA RAFU I FEDERERA ON PORUČIO - TO ME IZBACUJE IZ KOLOSEKA! Đoković ne obraća pažnju na "tračeve"

Autor Tamara Ranković

Novak Đoković govorio je nakon osmine finala o trci za najboljeg tenisera svih vremena.

Prvi reket sveta u pohodu je na jedan od svojih primarnih ciljeva u karijeri, a to je osvajanje najvećeg broja grend slemova u istoriji tenisa.

Novak Đoković na tri koraka je do 20. grend slem pehara, nakon pobede protiv Kristijana Garina, a po završetku meča istakao je da ne dopušta sebi da puno razmišlja o trci za najboljeg tenisera svih vremena u kojoj su mu glavni konkurenti Rafael Nadal i Rodžer Federer.

"Ne dozvoljavam sebi da previše razmišljam o GOAT trci. Moram da se bavim svojim svakodnevnim rutinama na isti način kao i pre. Ako počnem da pridajem pažnju tome, osećam da će me to izbaciti iz koloseka. Ukoliko se fokusiram na tračeve, debate i diskusije tenis će pasti u drugi plan", jasan je Novak.

Srpski as smatra da je prethodni meč igrao kao na klackalici, dok je protiv Čileanca pružio bolju partiju.

"Posebno sam zadovoljan mečom danas. Bila je to sasvim solidna partija od prvog do poslednjeg poena. Bio sam mentalno prisutan. Kristijan je prvi put igrao na Centralnom terenu. Bio je nervozan, pravio mnogo neiznuđenih grešaka, što mi je dalo priliku da osvojim prvi set. Bilo je posle toga nekoliko gustih gemova, ali sam uspevao da napravim brejk kada je bilo najpotrebnije", objasnio je Novak.

U četvrtfinalu Vimbldona prvi reket sveta igraće protiv Martina Fučovića.

U tom meču očekuju ga pune tribine, a medije je zanimalo i kako je Novak zadovoljan atmosferom na meču protiv Garina, s obzirom na to su ga navijači provociraliu toku duela sa Kudlom.

"Iskreno, to nije bio slučaj danas. Imao sam podršku. Sjajnu atmosferu sam osetio na terenu. Razumem da većina ljudi želi pobedu autsajdera u većini slučajeva. Jednostavno moraš to da prihvatiš. Ponekad ostanem ljubazan, zadržim fokus na meni i meču. A ponekad me to omete. Svi smo mi ljudi. Najvažnije je da se vratimo posle toga. Na nekim mestima imam veću podršku, na nekim manju. Zavisi i od toga protiv koga igram", zaključio je Novak.