Ipak kraj

KRAJ BAJKE NA VIMBLDONU – ENGLESKA LJUBIMICA (18) TEŠKO DISALA: Svi su navijali za nju, ali morala je da odustane!

Autor Mladen Šolak

Mlada teniserka Ema Radukanu dobila je simpatije svih, ali su problemi ipak bili jači, pa je morala da se povuče sa turnira.

Ema Radukanu (18) došla je na ovogodišnji Vimbldon kao talentovana igračica, a završila je kao potencijalno najveća nada ostrvskog tenisa svoje generacije.

Devojka rođena u Torontu 2002, od oca Rumuna i majke Kineskinje, na svom prvom grend-slemu u karijeri dogurala je do 4. kola i tu morala da preda Ajli Tomljanović iz zdravstvenih razloga.

Najmlađa Britanka koja je ipak stigla među najboljih 16 u Open eri uspela je da u Londonu uđe među 185 najboljih teniserki na WTA listi, ali je u drugom setu meča protiv Australijanke bila prinuđena da se povuče.

Vimbldon je vest o njenom odustajanju saopštio prilično dramatično, najpre porukom da se neće zvanično oglašavati, a onda objašnjenjem da se Radukanu povukla zbog "problema sa disanjem".

Na taj način njena bajka je završena, dok će Tomljanović u sledećem kolu igrati u svom prvom grend-slem četvrtfinalu i to protiv najbolje na svetu, Ešli Barti.

"Šokirana sam kako je sve ispalo. Ostao je svakako gorak ukus jer je Emu sigurno zabolelo to što je morala da se povuče. Britanka je, igrala je kod kuće i zaista mi je žao zbog nje, volela bih da je mogla da završi turnir. To se događa u sportu, želim joj sve najbolje", rekla je Tomljanović posle meča.

Radukanu je osim istorijskog rezultata uspela i da zaradi značajan novac, pa će napustiti Vimbldon sa 181 hiljadom funti, nakon što je do sada u karijeri zaradila manje od 30.000.

Tagovi