Sjajna

NOVA SENZACIJA VIMBLDONA - MAMA JOJ IZ BEOGRADA, TATA HRVAT: Čisti Amerikanke, navija za Novaka, ali Federer joj je GOAT

Autor Nikola Lalović

Viktorija Golubić je napravila rezultat karijere na ovogodišnjem Vimbldonu!

Izvor: Facundo Arrizabalaga/EPA Pool

Jedna bajka se završila, ali druga traje na Vimbldonu. Mlada Ema Radučanu je ispala, ali Viktorija Golubić i dalje igra. 

Ova 28-godišnjakinja igra pod zastavom Švajcarske, a pre plasmana u četvrtfinale ovogodišnjeg Vimbldona najveći uspeh joj je bio drugo kolo Rolan Garosa. U karijeri je najbolje rangirana bila na 51. mestu VTA liste, a trenutno je 72. 

Sada je očekuje četvrtfinale protiv Karoline Pliškove, a pre toga je morala u prvom kolu da dobije Ruskinju Kudermetovu. Potom je "počistila" tri Amerikanke - Danijel Kolins, Medison Kiz i Medison Brengl.

Rođena je u Cirihu i nastupa pod zastavom Švajcarske, a svoje korene ne zaboravlja. Majka joj je iz Beograda, a otac iz Hrvatske i duže od četiri decenije su u Švajcarskoj. 

"Naravno, imam rodbinu i u Srbiji i Hrvatskoj, tamo smo bili maltene svake godine, mada nekada zbog tenisa nisam imala vremena. Ipak, ono što je glavno jeste da smo kod kuće uvek govorili naš jezik sa roditeljima – sa braćom i sestrom je to neki miks, ali pokušavamo da nam ostane deo naše kulture, eto pre svega jezik, a oseća se i naš mentalitet, sve to smo dobili u kući", otkrila je u intervjuu za "B92" 2016. godine. 

Ističe da joj balkanski mentalitet pomaže da dođe do pobeda-

"Najviše mi je ostao taj naš duh, da se borimo do kraja, to nam je usađeno odmalena, kao i da uvek jako želimo pobedu. Takođe, i timski rad u svemu, deljenje sa drugima", smatra Golubićeva.

Te 2016. godine nije imala dilemu ko je najveći ikada, ali možda joj se sada promenilo mišljenje?

Moram da kažem da sam za Rodžera, to je uvek tako bilo, on je za mene najveći. Ali naravno da navijam za Novaka i za ostale naše, nadam se da će svi dogurati što dalje", istakla je Golubićeva.

Tagovi