DILEMA

VEST KOJA SE NEĆE SVIDETI NOVAKU! Japanci prelomili - hoće li Đoković promeniti odluku o Olimpijskim igrama?

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković bi mogao da promeni odluku posle ovoga

Izvor: Profimedia

Crne slutnje su se obistinile. Već tokom dana je saopšteno da će vanredno stanje biti proglašeno u Tokiju, a sada je poznata i prva mera.

Na Olimpijskim igrama neće biti navijača. Potvrdile su to japanske vlasti posle serije sastanaka.

"Morali smo da uzmemo u obzir sve, posebno posle pojave novog delta soja koronavirusa. Kako bismo sprečili širenje zaraze morali smo da donesemo mere prevencije. Rekao sam još ranije da neću oklevati da donesem odluku o zabrani prisustva navijača", rekao je premijer Jošihide Suga.

Kako će ovo sada uticati na odluku sportista, još uvek nije poznato. Novak Đoković je nedavno potvrdio učešće, mada bi to moglo da se promeni posle ovih informacija. Posebno zbog izjave koju je dao pred početak Rolan Garosa.

"Koliko sam čuo, biće publike, ali samo domaće iz Japana. Oko 20-30 odsto kapaciteta. Ako ih ne bude, onda ću razmisliti da li želim da idem ili ne. U ovom trenutku planiram da idem i uzbuđen sam zbog toga", rekao je Novak tada na konferenciji za medije u Parizu.

Pogledajte i kako je izgledao njegov prethodni meč na Vimbldonu:

Možda na ovo pitanje odgovori već u petak posle meča sa Denisom Šapovalovim (Kanada) na Vimbldonu. Podsetimo, Olimpijske igre počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.