Pomogao!

ĐOKOVIĆ, DVA AMERIKANCA I BIVŠA PRVA DAMA - PODRŠKA: Kad je bilo najteže, oni su bili tu!

Autor Dušan Ninković

Japanska teniserka Naomi Osaka prolazi kroz težak period, a podrška joj je bio i najbolji igrač na svetu.

Napravila je Naomi Osaka haos kada se povukla sa Rolan Garosa, jer nije želela da učestvuje na konferencijama za medije. Tada je podelila svetsku javnost - jednu su je podržali, drugi pričali da je to sastavni deo posla.

Među onima koji su japanskoj teniserki pružili podršku nalaze se najbolji teniser sveta Novak Đoković, dvojica legendarnih sportista iz SAD, Majkl Felps i Stef Kari, ali i Mišel Obama, nekada prva dama i supruga američkog predsednika Baraka koji je tokom dva mandata bio na funkciji.

''Svako od nas prolazi kroz nekakve probleme, na nekom nivou. Svako od nas ima momente kada se bori sa problemima koji nisu vidljivi. Trebalo bi dozvoliti igračima da ponekad preskoče razgovor sa novinarima, ako im nije do toga'', napisala je Naomi koja snima film o svojoj borbi u autorskom tekstu.

Osaka je zbog incidenta koji je napravila u Parizu kažnjena sa 15.000 dolara, a nakon toga se nije vratila na teren. Odlučila je da se povuče sa drugog grend slema sezone, zatim da se ne pojavi ni na Vimbldonu, ali će ovog leta igrati Olimpijske igre u Tokiju.

Tamo će se gotovo sigurno sresti sa Novakom Đokovićem, dvostrukim grend slem osvajačem u ovoj sezoni. Novak ovih dana ide ka tituli i na Vimbldonu, a u Japanu će moći i uživo da pruži podršku mladoj koleginici koja se nedeljama bori protiv anksioznosti.