Spreman za šalu

NOVAKOVA HIT IZJAVA: NADAM SE DA ĆE ITALIJA DA SLAVI, ALI SAMO NA VEMBLIJU! Đoković navija za azure na EURU

Autor Tamara Ranković

Novak Đoković razgovorao je o vimbldonskom finalu sa italijanskim medijima.

Izvor: printscreen/Twitter/Wimbledon

Novaka Đokovića od 20. grend slem titule deli jedan meč. Rival u finalu biće mu Mateo Beretini, pa je tako prvi reket sveta o jednom od najvažnijih mečeva u sezoni razgovarao sa italijanskim medijima.

Nedelja će doneti šampiona Vimbldona, ali i šampiona Evropskog prvenstva u fudbalu. Italija ima predstavnika na oba grandiozna sportska događaja, ali i dva velika rivala.

Na Vimbldonu će Italijana probati da zaustavi Srbin, dok će Englezi praviti muke "azurima" na Vembliju. Đoković se sprema za finale, ali i pomno prati EURO pa je za italijanski "Sky Sport" poručio da bi voleo da ta zemlja slavi ali samo uveče, ne popodne kada on igra meč.

"Očekujem izuzetno tešku utakmicu, nadam se da će biti dobra. Mateo u nedelju nema šta da izgubi, ali možda je azurima drugačije. Nadam se da će u finalu pobediti samo fudbalska Italija i da će se slaviti samo na Vembliju", zasmejao je Novak.

Đoković ne strepi od Beretinija, ali je svetsan svih kvalietata protivnika.

"Nikada se nismo sreli na travi. To je njegovo prvo grend slem finale, a 30. za mene. Nadamo se da će mi više iskustva pomoći. Igra svoj najbolji tenis, posebno servis i forhend postali su među najboljima na turu. Mateo je veoma talentovan i takođe taktički vrlo inteligentan, zna kako da izgradi poen, od početka je agresivan", zaključio je prvi reket sveta.