GOAT

JOŠ JEDAN REKORD! RODŽER I RAFA GLEDAJU NOVAKU U LEĐA: Ostavio ih iza sebe, niko ovako brzo nije došao do istorije!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je zaista ČUDO, jednostavno niko ne može da se poredi sa njim.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odavno postao teniser sa najviše nedelja na vrhu ATP liste, a sada je uspeo da izjednači i rekord Rodžera Federera i Rafaela Nadala i da uzme svoju 20. grend slem titulu. 

To je učinio na impresivan način savladavši Matea Beretinija sa 3:1 u setovima, a ovom pobedom je pokazao da je on u svojoj 34. godini u životnoj formi. Novak od 2018. godine do sada ima samo jedno izgubljeno finale grend slema i svakim danom sve više dokazuje da je najveći ikada. 

Sada je uspeo da dođe i do još jednog rekorda, naime on je najmlađi treniser koji je ikada stigao do 20 grend slem pehara. Trenutno Novak ima 34 godine i 51 dan, a u vreme kada je Federer imao 34 godine imao je 17 osvojenih grend slemova. 

On je iskoristio Novakove probleme 2017. godine i tada uzeo Australijan open i Vimbldon, a 2018. godine je pobedom u Australiji došao do 20. grend slem trofeja,

Nadal je samo godinu dana stariji od Novaka, ali i njega sustužu godine. Pre godinu dana imao je 19 grend slemova i od tada je osvojio "samo" jedan pehar i to prošle godine na Rolan Garosu. 

I dok njegovi najveći rivali ne mogu da izdrže pritisak takmičenja pa odmaraju poput Nadala ili ispadaju u ranijim fazama takmičenja poput Federera, Novak nastavlja da piše tenisku istoriju.