Gde si bio Stefanose?

CICIPAS GUBIO OD SRBINA, PA NESTAO NA 10 MINUTA: Filip šokiran posle meča - Nisam to očekivao, neka se izvini!

Autor Nikola Lalović

Stefanos Cicipas nije baš sportski podneo poraz od Filipa Krajinovića.

Izvor: Profimedia

Imaćemo srpsko polufinale ATP turnira u Hamburgu u kome će se sastati Filip Krajinović i Laslo Đere.

Krajinović je u četvrtfinalu došao do jedne od najvećih pobeda u karijeri pošto je savladao Grka Stefanosa Cicipasa 3:6, 6:1, 6:3. 

Cicipas se na tom meču čudno ponašao, a posle izgubljenog drugog seta otišao je na desetominutnu pauzu u toalet. Upravo je zbog sličnog poteza kritikovao Novaka Đokovića posle izgubljenog finala Rolan Garosa.

Krajinović je posle meča istakao da ga je takvo ponašanje protivnika začudilo jer ga poznaje kao korentnog i fer tenisera. 

"Uvek sam mislio da je Stefanos dobar momak i da njegovu igru karakteriše fer-plej, ali to kako se sada ponašao bilo je vrlo čudno. Svi smo videli šta je radio na terenu. Otišao je u toalet posle izgubljenog drugog seta i zadržao se tamo deset minuta", kaže Filip.

Sudija je nekoliko puta tokom meča opomenuo Grka pošto se konstano ponašao neprikladno. 

"Tokom poena je pričao, to nije bilo nimalo prijatno. Nadam se da će izviniti zbog takvog ponašanja. Ne želim da preteram, samo nisam to očekivao od igrača kao što je Stefanos. Mogu da ga razumem, možda je bio takav zbog pritiska koji je osećao", zaključio je Krajinović. 

U prvom polufinalu će se Filip sastati sa Đereom koga je pobedio na oba duela u karijeri, a u finalu će jednom od srpskih tenisera protivnik biti bolji iz meča Pablo Karenjo-Busta - Federiko Delbonis.