Svaka mu je tačna!

NOVAK BESAN NA ORGANIZATORE IGARA! Nemate POJMA koliko nam je teško, samo Bog zna koliko je ovde stepeni!

Autor Nikola Lalović

Novak se bori za prava svih i jasno kaže da su uslovi u kojima se igra u Tokiju ekstremni.

Novak Đokovićrutinski je prošao u drugo kolo Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je savladao Uga Delijena u dva seta. Bolivijac nije bio protivnik koji će ga namučiti, ali je imalo stvari koje su mučile najboljeg na svetu. 

Odmah posle pobede on je na konferenciji za štampu istakao da su uslovi za igru jako teški jer je u Tokiju vruće, a uz to i vlažno. 

Pobedio je 6:2, 6:2 protiv zadivljenog rivala, ali je nakon pobede imao mnogo zamerki na satnicu turnira. 

"Još uvek čekam da upoznam tenisera koji voli ovakvo vreme. Igranje po ekstremnoj vrućini i stepenu vlažnosti od 90 odsto ili Bog zna koliko, je veoma zahtevno", odmah je rekao ljutiti Novak. 

On se ogradio rekavši da je situacija ista za sve, ali da to ne opravdava organizatore.

"Naravno za sve su uslovi isti i to smo znali kada smo dolazli u Tokio, ali dok ne dođete ovde i to ne osetite ne znate koliko je teško. Danas nije bilo ni daška vetra. Osećao sam da je vreo vazduh zarobljen i da ga je upila podloga. Bilo je teško, verovatno teže nego na prethodnim mečevima. Ali bar sam imao pola meča u senci, pa sam bar video loptu i nije mi se vrtelo u glavi na terenu", oštar je bio Novak. 

Mečevi koji se inače igraju u ovakvim uslovima često se odigravaju uveče, ali u Tokiju sve kreće u 11 časova što znači da se igra u najvrelijem delu dana. Bilo je priče oko pomeranja turnira za kasnije, ali je problem potencijalna kiša i to što u Tokiju nema infrastrukture za noćne mečeve.