TAMO JE PAKAO

DRAMA U TOKIJU - NOVAK JE UPOZORAVAO NA OVO: Julija morala da se povuče, nije mogla do daha!

Autor Milutin Vujičić

Julija Putinceva povukla se sa Olimpijskih igara zbog užasnih vrućina u Tokiju.

Izvor: Profimedia

Upozoravao je Novak Đoković da su uslovi u Tokiju nehumani i da je nemoguće igrati tenis u terminu koji su organizatori odredili, a to je potvrđeno već drugog takmičarskog dana!

Kazahstanska teniserka Julija Putinceva morala je danas da odustane u drugom setu meča protiv Nadije Podoroske pošto se nije dobro osećala. Teško je disala, jedva dolazila do daha na 32 stepena Celzijusa uz 60% vlažnosti vazduha, zbog čega je odlučila da preda meč.

Nedavna šampionka Budimpešte izgubila je prvi set 7:6, potom je u drugom povela 3:1, ali nije mogla više da se bori sa vrućinom na terenu u Tokiju.

Doživela je toplotni udar i jedva je čekala da izađe sa terena i vrati se u hotel.

"Bio je težan meč, bilo je baš vruće tokom taj-brejka prvog seta, a kada sam ga dobila - osećala sam se dosta bolje. Šteta zbog Putinceve jer su uslovi bili baš teški", rekla je Nadija Podoroska koja će u narednoj rundi igrati protiv Jekaterine Aleksandrove iz Rusije.

Prethodno se iz muškog singla povukao Endi Marej zbog povrede, dok je ispala i najbolja teniserka sveta Ešli Barti kojoj takođe nisu odgovarali uslovi.