TO JE MENTALITET

NE GLEDAM JA ŠTA RADE ONI! NOVAK OBJASNIO SVIMA: Sad mi je samo Fokina u glavi, niko drugi!

Autor Milutin Vujičić

Drugi gledaju žreb, a Đoković ni da baci pogled ko ga čeka...

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala Olimpijskih igara u Tokiju pošto je danas za 75 minuta pobedio Jan-Lenarda Štrufa (6:4, 6:3).

"Zadovoljan sam kako sam odigrao, bilo je bolje nego u prvom kolu, posebno sa osnovne linije", rekao je najbolji teniser sveta posle meča u kome ga vrućina i vlažnost vazduha nisu toliko namučili kao što je bilo u prvom kolu.

"Krucijalni trenutak meča bio je moj brejk u 10. gemu prvog seta. Poveo sam i posle mi je u drugom bilo lakše", izjavio je Đoković srpskim novinarima u Tokiju.

Njegov naredni rival biće španski teniser Alehandro Davidovič Fokina.

"Dobro se poznajemo, često treniramo zajedno kad sam u Španiji. On je do sada bio 'specijalista' za šljaku, ali i ovde igra dobro".

Već dosta odličnih tenisera u Novakovom delu žreba je eliminisano, ali Đoković je ponovio da je njegov fokus samo na sledećem rivalu.

"Samo mi je sad Fokina u glavi, prioritet je naredni meč, ne mogu da "gledam daleko" i šta rade Medvedev, Cicipas ili Zverev, moji najveći rivali ovde", istakao je Đoković i još jednom poručio da uživa i druženju sa ostalim sportistima u Tokiju.

(MONDO/Tanjug)