Nije lako teniserima

TO JE BRUTALNO ZA NAS NA TERENU: Novak o "paklu" u Japanu - tamo je još 15 stepeni toplije!

Autor Mladen Šolak

"Ustajao vazduh, velika vlaga, a teren sve to apsorbuje", rekao je Novak Đoković

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ušao je u treće kolo olimpijskog turnira u singl konkurenciji, prijavio se i za miks-dubl u kojem će igrati sa Ninom Stojanović, a paralelno sa pripremom za nastupe prati i vremensku prognozu.

Nole i ostali teniseri prinuđeni su da gledaju u nebo i da iščekuju da temperatura do kraja nedelje padne bar ispod 30 stepeni Celzijusa, jer im nije lako na borilištima.

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije, Đoković je bio upitan da li se nada osveženju, što je najavljeno i kada je nagovešteno da bi taj deo Japana mogao da bude na udaru tajfuna.

"Ne bih da kažem da se nadam da će doći (tajfun), ali nadam se da će tamo možda pasti kiša, da bude malo jači vetar, da se osveži sve, poprilično je ustajao vazduh bio, velika vlaga i ta kombinacija velike vlage i velike vrućine je brutalna za nas na terenu, na tvrdoj podlozi je to još dodatnih 10-15 stepeni, jer se sve apsorbuje. Danas je dosta prijatnije na terenu, nadam se da će i naredni dani biti bolji za igru", rekao je Novak.

Naredni rival biće mu Španac koga dobro poznaje - Alehandro Davidovič Fokina, 34. igrač sveta.

"Poslednjih nekoliko godina sam provodio u Marbelji, gde živi moj mlađi brat, Fokina živi u jednom mestu pored Marbelje, često smo bili zajedno. Vrlo je napredovao na tvrdoj podlozi, bio je donedavno specijalista za šljaku, sada se pokazuje da se odlično snalazi i na tvrdoj podlozi. Imamo dan odmora, da se sakupi sva energija za naredne izazove", poručio je Đoković za RTS.

Ovako je izgledao njegov današnji duel protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa.