BAR NEŠTO

A IZVINJENJE?! PROMENJEN SRAMNI TEKST O ĐOKOVIĆU: Čuveni list izvrtao Novakove reči, a navijači pobesneli!

Autor Milutin Vujičić

Izvrnuli su izjavu Novaka Đokovića i učitali mu ono što nije rekao. Sada su to ispravili...

Izvor: Profimedia

Ugledni francuski list "L'Ekip" objavio je tekst u kome su na vrlo skandalozan način "izvrnuli" reči Novaka Đokovića o pritisku vrhunskih sportista, nepotrebno ga stavljajući u ulogu negativca.

Oni su reči Novaka Đokovića iskoristili u kontekstu američke gimnastičarke Simon Bajls koja se povukla sa Olimpijskih igara zbog povrede, istakavši pritom da je mentalno zdravlje najvažnije, a kada je Đoković upitan da prokomentariše kako se nosi pod pritiskom - to je odjednom dovedeno u vezu sa Amerikankom.

Zlonamerno se kroz tekst provlači da je Đoković bio upitan da prokomentariše Simon Bajls i njen način nošenja sa pritiskom, što nije bio slučaj, a u međuvremenu su priznali grešku!

Tvit sa linkom ka spornoj vesti je posle nekoliko sati obrisan pošto je izazvao negativnu pažnju navijača. Optuživali su ih za pristrasnost i izvrtanje činjenica, a da su u "L'Ekipu" svesni da su pogrešili pokazuje i taj potez - kao i činjenica da su potpuno promenili sporni tekst.

Više se uopšte ne spominje Simon Bajls i reči Novaka Đokovića su predstavili onakvima kakve jesu, odnosno kao njegov stav o pritisku u sportu koji je za njega "privilegija".

Nažalost, izostalo je izvinjenje srpskom sportisti koji nije zaslužio ovakav tretman medija u trenutku kada niko od sportista u Olimpijskom selu nema jednu ružnu reč za njega, ali izgleda da su na Zapadu navikli da od njega prave negativca - ma šta god pričao.

Oglasio se samo jedan novinar L'Ekipa koji se izvinio Đokoviću.

"Povodom rečenice ‘pritisak je privilegija’, Novak nije reagovao na povlačenje Simon Bajls, samo je govorio o očekivanjima o svom cilju, zlatnom slemu, osvajanju 4 Grend slema u godini uz olimpijsko zlato. Izvinjavam se za našu grešku", napisao je Mojne.

Takođe, veliki broj medija je "kopirao" francuski list i iz istog ugla su posmatrali ovu temu, iako Đokoviću nijednog trenutka nije bila namera da potcenjuje mentalno zdravlje.

Nadamo se da će ovakve stvari samo motivisati Đokovića koji upravo igra protiv Keija Nišikorija.