HOĆE ZLATO!

NOVAČE, ON TE JE ČEKAO U FINALU OLIMPIJSKIH IGARA: Rus došao po zlato, ali za njega NEĆE igrati protiv Đokovića!

Autor Nebojša Marković

Potrebno je bilo da Novak Đoković savlada Aleksandera Zvereva u polufinalu, ali to se nije dogodilo.

Novak Đoković je u petak vodio bitku za plasman u finale Olimpijskih igara, ali u tome nije uspeo, pa će Rus imati drugačiji zadatak.

Karen Hačanov prvi je finalista muškog singla nakon sigurne pobede protiv Pabla Karenja Buste, a u meču za zlatnu medalju neće igrati protiv Srbina.

Hačanov je u prvom polufinalnom meču u Tokiju savladao Španca 2:0 (6:3, 6:3) i tako obezbedio predstavnicima ruskog olimpijskog komiteta osvajanje medalje.

Karenjo Busta jeste uspeo da napravi veliko iznenađenje u četvrtak i izbaci drugog nosioca Danila Medvedeva, zbog čega je Rus burno reagovao, ali nije uspeo da iznenadi i njegovog sunarodnika.

Hačanov, inače 25. igrač sveta, odigrao je praktično perfektan meč. Dozvolio je Špancu samo jednu brejk loptu i nju je spasio, imao je 10 as udaraca i odličnu realizaciju na prvi i drugi servis i nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje ko će upisati trijumf u ovom meču.

Tako će Hačanov u finalu pokušati da ponovi uspeh Jevgenija Kafeljnikova iz 2000. godine, kada je taj ruski teniser u Sidneju postao olimpijski šampion.

Rival će mu biti Aleksander Zverev koji je na šokantan način preokrenuo meč protiv Novaka Đokovića i priredio daleko najveće iznenađenje turnira.