ZA MEDALJU!

NOVAK ZA BRONZU IGRA PROTIV NJEGA: Posle teškog poraza u Tokiju, Đoković se seća još težeg - tada je DISKVALIFIKOVAN!

Autor Nebojša Marković

Novak Đoković će ipak morati da igra meč za bronzu koji je na programu u subotu u 8.00, a rival će ga podsetiti na ženu i događaj koji ga je koštao borbe za jedan grend slem trofej...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ispao iz trke za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon šokantnog poraza u polufinalu od Aleksandera Zvereva.

Ipak, to nije kraj takmičenja u singlu za Novaka, koji će protiv Pabla Karenja Buste igrati za svoju drugu bronzanu medalju u karijeri, čoveka kojeg smo prošle godine na US openu dobro upamtili.

Đoković će u meču za treće mesto u Tokiju igrati protiv momka protiv kojeg mu se desio možda i najveći šok u karijeri - diskvalifikacija sa US opena prošle godine!

Upravo je protiv pomenutog Španca igrao Novak u 4. kolu US opena 2020. kada je pogodio lopticom tenisku sudiju i potom zbog toga bio izbačen sa turnira u Njujorku.

Novak je tada doživeo ozbiljan udarac na mentalnom planu, a slično se dogodilo i ovog petka u Tokiju. Đoković je urlao na svoj tim ne bi li izbacio svu tenziju iz sebe, ali ni to nije pomoglo.

Izvor: Profimedia

Zverev ga je pobedio i potom mu se izvinjavao zbog toga, čime je napravio šmekerski potez, ali slaba će to biti uteha Đokoviću. Novak će igrati protiv Pabla Karenja Buste za bronzu, nakon što je Španac izgubio od Karena Hačanova u polufinalu.

Hačanov je slavio 6:3, 6:3, a Karenjo Busta će se nadati novom iznenađenju nakon Novakovog teškog poraza. Đoković je Karenja Bustu pobedio u četiri od pet međusobnih duela, poslednji put u četvrtfinalu Rolan Garosa prošle godine, a jedini put je Španac slavio kada je Srbin bio diskvalifikovan...

Meč za bronzu Đoković će igrati u subotu od 08.00 po srednjeevropskom vremenu.

Uteha bi mogla da bude makar malo pronađena u miks dublu, gde će Novak uz Ninu Stojanović pokušati da se plasira u finale u meču protiv ruske kombinacije Aslan Karacev - Elena Vesnina.