Siguran u sebe

BUSTA PRETI NOVAKU, OBEĆAO ŠPANIJI MEDALJU: Fizički sam na ivici, ali ovde sam pobeđivao i koga nisam nikada!

Autor Nikola Lalović

Pablo Karenjo-Busta je cele godine čekao samo Olimpijske igre i sada ne planira da se preda u duelu za bronzu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nažalost nije uspeo da se plasira ni u jedno tenisko finale, posle poraza u polufinalima singla i miks dubla. Ipak, i dalje naš teniser želi dve medalje za Srbiju! 

Na tom putu mu stoji dobro poznat rival, Pablo Karenjo-Busta. Sa Špancem će igrati za svoju drugu olimpijsku bronzu u karijeri, a pred meč Busta je za španske medije otkrio da se upravo spremao za ovakve mečeve. 

"Zaista sam uživao u Olimpijskim igrama i nadam se da ću Španiji doneti dugo čekanu medalju. Za mene su Olimpijske igre bile prioritet i mislim da je turnir protekao vrlo dobro jer sam pobeđivao neke tenisere koje ranije nisam nikada poput Čillića", rekao je Busta.

Španac je na ovom turniru savladao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva, a sada će u teškim uslovima probati da dobije i najboljeg na svetu. 

"Mentalno je bitno da se oporavim, jer mi nismo navikli da imamo drugu šansu kada izgubimo. Inače bi otišli na avion i imali nekoliko dana da se oporavimo, ali ovo su Olimpijske igre. Fizički smo ipak na ivici, ali mentalni aspekt je bitniji", dodao je on. 

Objasnio je da u polufinalu jednostavno nije mogao da se nosi sa Karenom Hačanovom, ali da na poraz više ne misli. Meč uskoro počinje, a nadamo će Busta ipak ostati bez medalje za koju se spremao.