TAKO JE!

SRBIJO, IZVINI! PRVA NOVAKOVA IZJAVA POSLE POVLAČENJA: Znam da sam vas razočarao, ali igraću i u Parizu 2024!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković nije odigrao svoje poslednje Olimpijske igre pošto će nastupiti i u Parizu 2024.

Novak Đoković nije uspeo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je poražen u polufinalu muškog singla, a potom je izgubio i meč za bronzu - dok je morao da odustane i od borbe za treće mesto u miks-dublu pošto je bio iscrpljen, ali i povređen.

Srbija je tako ostala bez medalje u tenisu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, ali dobra vest je da ovo nisu bile poslednje na kojima je učestvovao najbolji teniser svih vremena.

"Izvinjavam se navijačima, želeo sam medalje isto koliko i oni", počeo je Novak.

"Dao sam sve od sebe... Čast mi je da igram za Srbiju i želim da igram i u Parizu 2024. godine!", dodao je srpski as.

Najbolji teniser sveta je rekao da mu je srce na mestu jer je dao sve od sebe.

"Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji koje sam razočarao. Znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja sam. Žao mi je i zbog Nine, ali telo mi je potpuno otkazalo, igrao sam pod lekovima i bolovima i nenormalnom iscrpljenošću", zaključio je Novak.

To znači da će Đoković napasti zlatnu medalju i sa punih 37 godina, što će biti njegove čak pete Olimpijske igre.

Prvi put je učestvovao u Pekingu, kada je osvojio bronzanu medalju, do sada jedinu koju ima u kolekciji sa OI, da bi potom u Londonu bio četvrti, a u Riju je poražen već u prvom kolu.

"Tri godine, nije daleko, ali donekle i jeste, nemam više 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj karijere, da mi je jasno da ću da odigram jos godinu-dve i to je to. Olimpijske igre ATP kup, Dejvis kup, grend slemovi, to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je privilegija i čast i želim da igram u Parizu i dalje, nadam se nekom boljem ishodu, ako budem tamo, da osvojim barem jednu medalju", iistakao je skhrani Novak.

Ono što je veliki problem nakon Novakovog poraza na Olimpijskim igrama je što je doživeo i povredu, pa je zbog toga ugrožen i nastavak sezone. Sledi uskoro US Open gde Đoković juri 21. grend slem...