Sećate se?

BUSTA TRAŽIO KAZNU ZA NOVAKA, A 2016. SE NIJE BUNIO: Sudija ukrao poen Srbinu, tad mu nije smetalo! (VIDEO)

Autor Tamara Ranković

Pablo Karenjo Busta želeo je da Novak Đoković bude kažnjen u meču za bronzu, a zaboravio je da je i sam ćutao na nepravdu učinjenu Janku Tipsareviću.

Izvor: Twitter/screenshot/@doublefault28

Svetski broj jedan nije uspeo da osvoji odličje za Srbiju, igrao je povređen pa je predao i meč miks dubla, ali je njegov protivnik želeo da mu sipa još malo soli na ranu.

Pablo Karenjo Busta želeo je da Novak Đoković bude kažnjen jer je bacao reket pa je tako nakon meča priznao da je srpskom asu trebalo da bude oduzet poen. Španac je zaboravio da je i sam ćutao na nepravdu i to protiv drugog srpskog tenisera.

Koliko je španski teniser "baksuzan" po  naše igrače govore dve situacije, ali najpre se vratimo u 2016. godinu i drugo kolo US opena kada su meč igrali Janko Tipsarević i Pablo Karenjo Busta.

Taj meč dva puta je prekidan zbog kiše, ali je sve vodilo ka tome da će da slavi srpski teniser. Ipak, iako je imao velikih 2:0 Španac je krenuo da ga stiže,a ključni trenutak dogodio se u četvrftom setu.

Igrao se deseti gem, pri vođstvu Karenja Buste sa 5:4, sudija je oduzeo već dobijeni poen našem teniseru i onemogućio ga stigne do tri vezane brejk šanse.

Tipsarević je poslao jak smeč i bilo je evidentno da Španac ne može da vrati tu lopticu u teren, pa je tako Janko počeo da se raduje i pre nekgo što je loptica zvanično pala u aut.

To je za sudiji bio razlog da Srbinu oduzme poen, a još ružnija slika bila je ta što se Pablo Karenjo Busta šetkao po terenu kao da se ništa ne dešava, iako je bilo i suviše očigledno da je Janko oštećen.

Pogledajte spornu situaciju koja se i danas prepričava:

Takođe španski teniser je bio taj koji je stajao sa druge strane mreže na US openu 2020. godine kada je Novak Đoković diskvalifkovan jer je pogodio lopticom linijskog sudiju.

Temperamenti Španac osvojio je bronzu, ali za njegove sportske gestove još uvek ne znamo, je umesto da poštuje protivnike on to ne pokazuje.