UZELA MEDALJU

ZBOG NOVAKOVE ODLUKE OSVOJILA BRONZU, PA IMALA PORUKU ZA SRBIJU: Australijanka oduševila izjavom o Đokoviću!

Autor Nebojša Marković

Ešli Barti je razočarala u singl konkurenciji, ali je u miks dublu donela odličje Australiji.

Novak Đoković nije uspeo da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je u meču za 3. mesto u singlu izgubio od Pabla Karenja Buste, a potom predao meč u meču za bronzu u miks dublu.

Zbog toga su on i Nina Stojanović ostali bez medalje, koju je dobila australijska kombinacija, a najbolja teniserka sveta Ešli Barti imala je šta da poruči tim povodom.

Australijanka je razočarala u singlu porazom u prvom kolu iako je bila prvi favorit turnira, a onda je zbog odluke Đokovića da zbog povrede preda meč miks dubla stigla do bronzane medalje u paru sa Džonom Pirsom. Barti je imala poruku za Novaka i Srbiju.

"Ovo je sigurno jako teško za celu Srbiju i žao mi je zbog toga", počela je najbolja teniserka sveta.

"Ali za mene i Džona je ovo ostvarenje sna. Silno smo želeli da doprinesemo broju medalja za Australiju i činjenica da smo to uspeli me čini neverovatno ponosnom. Ovo je vrhunac sporta, obuzele su nas emocije koje pokazuju koliko su Igre velike. Razumem Đokovića, napori su zaista ogromni", rekla je šampionka Vimbldona.

Đoković se izvinio Srbiji što nije uspeo da osvoji nijednu medalju u Tokiju, a evo kako je izgledao njegov iznurujući poraz u meču za bronzu u singlu: