Svašta

NOVAKA RAZAPINJU, A KAD DRUGI TO RADE - KLANJAJU IM SE: Razotkriveno licemerje zapadnih medija, sve je jasno!

Autor Nikola Lalović

Novakovi navijači su zapamtili sve kritike na Novakov račun i to kako se gleda kada neko drugi pokaže nervozu.

Novak Đoković se još jednom našao na meti kritičara posle nastupa na Olimpijskim igrama i nervoze u meču sa Pablom Karenjo-Bustom.

U duelu za bronzu on je prvo bacio reket u publiku, a onda je odmah potom drugi reket polomio. Busta je zbog toga tražio kaznu za njega, Rafael Nadalga je kritikovao, a nisu ni novinari ostali bez komentara. 

Mnogi su ga kritikovali, ali ne rade to uvek. Danil Medvedev je u svom meču sa Karenjo-Bustom takođe polomio reket, ali se o tome nije pisalo. A u prošlosti su Novakovi kritičari ovakve poteze čak i isticali kao zabavne.

Navijači najboljeg tenisera na svetu su uočili da neki od novinara koji redovno prozivaju Novaka Đokovića zbog agresivnosti potpuno drugačije reaguju kada ostali vrhunski teniseri pokažu nervozu. 

"To je bilo detaljno razbijanje reketa Dominika Tima nakon što je Fric dobio srećan poen. Impresivna posvećenost destrukciji", napisao je jednom prilikom Ben Rotenberg, jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića. 

Kristofer Klari iz Njujork Tajmsa, inače veliki ljubitelj Rodžera Federera, jednom prilikom je tvitovao ovo:  

"E sada, tako treba da se razbije reket. Ako ćeš to da uradiš ne glupiraj se, učini to sa punom silom i preciznošću!"

U svojoj karijeri novi olimpijski šampion Aleksandar Zverev je čsto lomio rekete, a to je među zapadnim novinarima izazvivalo oduševljenje!

"Najbolji momenat na US Openu za mene do sada je Den Evans koji traži da se delovi grafita počiste sa nakon prvoklasnog razbijanja reketa Aleksa Zvereva", napisao je 2019. godine Dejvid Lo sa BBC-a. 

Njegov kolega Majk Dikinson takođe je slično reagovao: 

"Razbijanje reketa za kuću slavnih Aleksa Zvereva koji se potpuno slomio", napisao je on, a oduševljenju se pridružio i Tumani Karajol sa "Gardijana".

"Predivno, predivno razbijanje reketa Aleksa Zvereva", napisao je tada. 

Zverev uništava reket
Izvor: Youtube/Australian Open TV

Zverev je tim potezom iz četvtrte runde Australijan Opena sa meča sa Milošem Raonićem oduševio i Stjuarta Frejzera!

"Nekoliko nagrada za 2019. godinu je već osigurano do 21. januara. Den Evans za udarac godine i sada Aleksandar Zverev za najbolje razbijanje reketa", napisao je novinar "Tajmsa".