NOVA PROZIVKA

I ONA JE NAPALA NOVAKA POSLE TOKIJA! Federer i Nadal su za Đokovića majka Tereza i Dalaj Lama!

Autor Nebojša Marković

Nekadašnja grend slem šampionka insistira da Novak stalno pravi ispade.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspeo da osvoji medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a njegov poraz u meču za bronzu protiv Pabla Karenja Buste obeležilo je bacanje reketa na tribinu.

Đoković je iz frustracije i besa uradio nešto što su mu spočitavali svi svetski mediji, a sada se oglasila i bivša šampionka US opena.

Amerikanka Trejsi Ostin komentarisala je pritisak pod kojim se nalazi Đoković ove sezone, zbog toga što je jurio "zlatni kalendarski slem". Ona je izjavila da ga razume, ali ga je na neobičan način uporedila sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Pre svega, Novak Đoković je implodirao. Nikada nisam videla igrača da pošalje lopticu u mrežu, uzme reket i baci ga u 15. red tribina. Đokovića porede sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, ali oni su kao majka Tereza i Dalaj Lama", smatra Amerikanka.

Ona je potom objasnila taj svoj stav.

"Mislim, oni ne rade ništa pogrešno. Da je Novak igrao u eri Džona Mekinroa, Ilijea Nastasea i Džimija Konorsa bio bi po tome broj četiri pored njih."

Ostin ipak ima razumevanja za osvajača 20 grend slem trofeja i čoveka koji je ove sezone neporažen na turnirima "velike četvorke".

"Novak je perfekcionista, ima svoje ispade, ali ni njemu samom se to ne sviđa. Nije savršen, nije sjajan zbog toga, ali nije lako kada ste meta sve vreme. On je prvi igrač sveta, ne osuđujem ga", zaključila je Trejsi Ostin.